Buna ziua... as avea si eu o problema fff delicata...mama mea a avut un credit pe numele ei la o banca....de curand a decedat iar banca nu vrea sa acopere suma totala a creditului pe motiv ca polita de asigurare de viata incheiata de ea acopera numai riscul de deces prin accident ceea ce nu este cazul, moartea ei datorandu-se unei boli ff grave....In aceste circumstante, neavand posibilitatea de a achita ratele nu am dezbatut succesiunea pt a nu fi pasibila de plata...ce se intampla cu creditul daca titularul nu mai exista, mostenitori legali nu sunt inca, pe motiv de nedezbatere a succesiunii, ratele lunare nu se mai platesc o perioada indelungata de timp? Poate banca sa ma oblige sa dezbat succesiunea si sa accept fortat plata datoriei?Se poate ajunge la executare silita si in ce conditii?Are vreo relevanta faptul ca bunurile imobile existe in proprietatea mea si a mamei mele in indiviziune sunt ipotecate in favoarea aceleasi banci dar pe numele meu si nu al mamei?Ce pot sa fac in asemenea caz? Ajutati-ma va rog...nu stiu care e procedura...nu stiu ce am de facut...Multumesc!!!!!
Acceptati mostenirea sub beneficiu de inventar si...nu veti raspunde cu bunurile proprii.
Varianta renuntarii la mostenire este exclusa, prin prisma disp. art.699 c.civ.
Adresa catre banca
caprice
Buna ziua, cum as putea redacta o adresa catre o banca creditoare referitor la faptul ca, speta: x = sotul, y = sotia
X a facut un imprumut la o banca, insa a ... (vezi toată discuția)