avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... notificare cesiune creanta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

notificare cesiune creanta

sunt soc com si am o creanta dintr-un contract de inchiriere (debitor este tot o pers jur), creanta pt recuperarea careia am deschis actiune in temeiul oug119/2007 care e pe rol la TMB. De curand am cesionat creanta unei pers fizice prin act notarial garantat cu ipoteca. Debitorul cedat nu a semnat cesiunea, deci trebuie notificat. Ar fi valabila o notificare facuta din partea mea (cedent) in cadrul dosarului aflat pe rol la TMB (in fata instantei)? Debitorul nu primeste nimic la sediu (toate se intorc cu ment mutat), chiar in instanta procedura nu a fost indeplinita decat prin citare la cab avocat al debitoarei.
Cel mai recent răspuns: Bellatrix , utilizator 11:02, 10 Februarie 2011
Nu e nevoie de notificare, opozabilitatea cesiunii de creanta se poate face inclusiv prin inscrierea cesiunii la arhiva electronica de garantii reale mobiliare.
pt d-na bellatrix
ne puteti prezenta modalitatea concreta de inregistrare a cesiunii in arhiva electronica de garantii?
desigur,daca cunoasteti"in concreto",din practica.
multumesc anticipat
av zagrean
In AEGRM opereaza numai agenti autorizati. Prin urmare, orice inregistrare (fie ea cesiune sau garantie) se face contactand un astfel de agent, care face inregistrarea respectiva in sistemul electronic. Nu e nimic complicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta aartist aartist prin inscrierea cesiunii de creanta In arhiva electronica de garantii mobiliare, debitorului ii este opozabila respectiva cesiune? Va putea el s-o ignore si ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie telefonie mobila iulia pinzaru iulia pinzaru Buna seara, va rog daca se poate sa ma lamuriti, cum e cu prescrierea datoriilor? Pentru o datorie de 49 lei, reprezentand o factura restanta la o companie ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o societate de recuperari creante comandantul comandantul am si eu o problema cu acesta firma \"periculoasa\" de recuperari.in anul 2007 am facut un credit la [BANCA].am platit ratele pina prin 2008 cind am plecat din ... (vezi toată discuția)