avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordare bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordare bonuri de masa

Sunt angajat al unei companii in care salariatii au fost trecuti pe un program de training de 4 luni si conform codului muncii primesc o indemnizatie de 75% din salariul brut cu un program de lucru de 8 ore /zi, 5 zile /saptamana.
Mentionez faptul ca managementul primeste 100% si nu este parte a acestui program.
Avand in vedere cele mai sus mentionate as dori sa stiu:
-1.daca din punct de vedere legal salariatii au dreptul la bonuri de masa?
-2.daca din punct de vedere legal conducerea poate primi bonuri de masa, in conditiile in care salariatii sunt pe 75%?
Cel mai recent răspuns: Rodica2011 , utilizator 15:03, 2 Februarie 2011
Sugerez sa verificati reglementarile interne / politicile din companie cu privire la acordarea tichetelor de masa.

Iata ce scrie in HG 9 /1999 de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă:
Art. 11. - Angajatorii nu pot acorda mai mult de un tichet de masă pentru fiecare zi lucrătoare din luna pentru care se efectuează distribuirea şi nu pot considera utilizat mai mult de un tichet de masă pentru fiecare zi lucrată din luna pentru care s-a efectuat distribuirea. Nu se consideră zile lucrate perioadele în care salariaţii:
a) îşi efectuează concediul de odihnă, potrivit Legii nr. 6/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor şi, respectiv, potrivit contractelor colective de muncă;
b) beneficiază de zile libere plătite, în cazul unor evenimente familiale deosebite, potrivit prevederilor Legii nr. 6/1992, precum şi de zile festive şi de sărbătoare legale, sau de alte zile libere acordate conform contractelor colective de muncă;
c) potrivit dispoziţiilor legale, sunt delegaţi sau detaşaţi în afara localităţii în care îşi au locul permanent de muncă şi primesc indemnizaţie zilnică sau lunară de delegare sau de detaşare;
d) se află în concediu pentru incapacitate temporară de muncă, sunt absenţi de la locul de muncă ori se află în alte situaţii stabilite de angajator împreună cu organizaţiile sindicale sau, după caz, cu reprezentanţii salariaţilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichetele de masa in zilele libere agrigoroaeiirina agrigoroaeiirina un salariat cu program de lucru inegal. a lucrat in ziua de Sf. Andrei 2012. A recuperat aceasta zi in data de 9.01.2013. Pentru ziua de 9.01.2013 primeste ... (vezi toată discuția)
Corect - sau incorect in roi 22.08.2009 22.08.2009 Va rog frumos a-mi raspunde cit mai urgent ! Am inceput a complecta ROI cu modificarile intervenite prin noile reglementari ale Codului Muncii , in ... (vezi toată discuția)
Tichetele de masa la program redus agrigoroaeiirina agrigoroaeiirina o salariata insarcinata, aflata in program de lucru redus cu 2 ore, la cate tichete de masa are dreptul intr-o luna? (vezi toată discuția)