Buna ziua
ma confrunt cu urmatoarea problema:
-pe 17 ianuarie 2011 mi-a incetat CIM de munca, in urma unui preaviz dat pe 27 decembrie si inregistrat pe 6 ianuarie la ITM. De atunci contabila de la firma tot se chinuie sa imi ridice cartea de munca dar nu reuseste, mereu este amanata, pe diverse motive. pe 25 ianuarie chiar a formulat o cerere scrisa. astazi pe 1 februarie i s-a spus sa vina peste 2 saptamani. problema este ca imi trebuie cartea de munca pentru dosarul de somaj care ar trebui depus pana pe 17 februarie ca sa pot beneficia incepand cu 17 ianuarie de el.
ce sa fac? eu am incercat sa sun la unele numere de telefon de la ITM dar vad ca nu raspunde nimeni, si unele suna ocupat. Am formulat astazi o sesizare scrisa electronica. Ce pot face?
Am fost la ITM, cei la care am intrat in audienta au fost cooperanti, au inteles problema si m-au trimis la inspectorul care se ocupa de firma la care am lucrat.
Mi-am luat cartea de munca, insa persoana care se ocupa de ea, s-a enervat foarte tare ca o deranjez si mi-a inchis cartea de munca cu "Se abroga dispozitiile Decretului nr.92/ 1976 privind carnetul de munca", dupa care mi-a aruncat-o in fata pur si simplu si mi-a spus ca ea nu a completat in CM documentele pe care i le-a dus contabila si anume decizia de incetare a CIM cu art 65 (1) si ca nu stie daca pot sau nu sa beneficiez de somaj.
Acum am si eu o intrebare, in 27 decembrie am primit preavizul si in 17 ianuarie 2011 a incetat contractul de munca. Mai trebuia sau nu ceva trecut in CM?
Eu nu mai inteleg nimic absolut nimic.Cu ce am fost eu de vina ca m-am dus sa imi ridica cartea de munca...?
Stampila cu privire la scanarea cartii de munca se aplica pe partea interioara acopertii la final.
Mergeti la somaj cu carnetul de munca si copii ale decizie de incetare CIM si toate celelalte documente necesare pentru dosar. Cat timp CIM nu se mai copleteaza de la 01.01.2011 iar incetarea CIM este dupa aceasta data nu are nici o importanta ca nu a fost inscrisa in carnet incetarea.