avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare

Presupunem ca un tanar a savarsit o fapta de natura penala (prea putin conteaza de care), a primit o pedeapsa cu suspendare, si-a vazut de viata si s-a reabilitat.
Intre timp s-a inscris la drept. A terminat facultatea tot.
Acum: se poate ca pe viitor sa fie admis in barou/magistratura/notariat?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Daniel Firica , Alte profesii 21:33, 1 Februarie 2011
Este nedemn de a fi avocat:
a) cel condamnat definitiv prin hotarare judecatoreasca la pedeapsa cu inchisoare pentru savarsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei;
b) cel care a savarsit abuzuri prin care au fost incalcate drepturi si libertati fundamentale ale omului, stabilite prin hotarare judecatoreasca;
c) cel caruia i s-a aplicat pedeapsa interdictiei de a exercita profesia, pe durata stabilita prin hotarare judecatoreasca sau disciplinara;
d) falitul fraudulos, chiar reabilitat.
La magistratura nu puteti intra.
Chiar daca persoana este reabilitata ,in fisa sa operativa va figura fapta comisa,iar la admiterea in magistratura aceasta fisa este verificata.
Cu magistratura am inteles... Mi-au mai spus cativa avocati lucrul asta (putin nesiguri ce-i drept) si oricum asta mi se pare putin normal.
In schimb pe celelalte laturi am inteles ca dupa reabilitare nu ar trebui sa influenteze cu nimic. Am inteles ca la barou se cere cazierul.. dar oricum va fi curat.. deci in concluzie nu fac facultatea degeaba :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura dumutaadrian dumutaadrian buna ziua,se poate face stagiatura in profesia de avocatura daca exista o pedeapsa de suspendare de 3 ani pentru inselaciune?se poate ajunge sa se profeseze? (vezi toată discuția)
Examenul intrare barou Ionutsu88 Ionutsu88 buna ziua! am si eu o problema cam complicata sa spunem asa...am terminat dreptul, am luat licenta, iar dupa toate acestea m-a pus naiba de am baut 3 beri la ... (vezi toată discuția)
Admitere barou studentladrept008 studentladrept008 Buna,daca o persoana a fost condamnata de o instanta judecatoreasca la pedeapsa inchisori cu suspendare iar anul viitor in februarie se implineste termenul de ... (vezi toată discuția)