avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune?

Buna ziua,
Va rog sa-mi dati un sfat cum sa procedez.
Bunicii mei au murit (bunica in 1996 si bunicul in 2003).Au avut 2 copii din care baiatul nu a vrut sa stie de ei pana in ziua de azi cand s-a trezit ca vrea o parte din pamantul extravilan.Casa bunicilor a revenit unui nepot caruia bunicii i-au facut acte de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.
Cum sa facem ca exista 2 titluri de proprietate cu pamant extravilan, unul al bunicii cu 1,2ha de care nu a stiut nimeni deoarece pe act erau trecuti si alti 2 frati ai bunicii care au murit la randul lor.Impozitul nu a fost platit niciodata aici.
Un alt titlu pe numele bunicului cu 2ha pe care mama mea a platit impozitul in fiecare an deasemenea facand contract de arenda pe aceasta suprafata pe numele ei.
Fratele mamei cere acum partea lui.Cand i-am comunicat ca pe pamintul bunicii trebuie platit impozitul restant a sarit in sus.
Ce trebuie facut?
Cel mai recent răspuns: Lavinia Marian , Consilier juridic 22:04, 1 Februarie 2011
in principiu nu faceti nimic, ci asteptati sa faca el primul pas.
Apoi veti incerca sa dovediti cu ajutorul unui avocat, ca "fiul" nu a acceptat mostenirea in termenul legal....
multa bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire pamant cu titlu de proprietate comun ariadna1 ariadna1 Parintii mei au mostenit de la un unchi pamant din trei titluri de proprietate. Unchiul defunct avea titluri de proprietate in comun cu un frate. Fratele a ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire,succesiune, partaj casa,pamint si padure doior doior Bunica(mama mamei mele) a murit in 1990 si nu au ramasca mostenitori decit unchiul meu cu sotia si cu copilul acestora , cu mine si fratele meu sa împartim ... (vezi toată discuția)
Documente de la primarie edirne edirne buna ziua, Tatal meu este intr-un proces de partaj judiciar. Tranzactia este incheiata partial, o parte din frati cedandu-i tatalui meu partea lor de ... (vezi toată discuția)