avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident

Buna ziua, in luna ianuarie am avut un eveniment rutier,ma aflam in curtea unei scoli descarcam marfa dupa ce am terminat de descarcat m am urcat in masina si am dat sa plec cand deodata am auzit strigate de copii am franat imediat am coborat si langa roata din spate dreapta era un copil langa masina l am intrebat ce s a intamplat si m ia spus ca un alt copil l a inpins ,nestiind ce s a intamplat am sunat la 112 si la locul accidentului a ajuns politia si salvaria.copilul a fost transportat la spital si s a constatat o entorsa .Politia a facut masuratori fotografi la locul accidentului dupa care am plecat la spital si apoi la sectie unde ni s au luat declaraii mie cat si tatalui,acesta a declarat ca nu are nici o pretentie. dupa o saptamana acesta ma suna si imi da de inteles ca vrea bani intre timp dosarul a plecat catre parchet cu NUP.Nu am mai avut nici un accident pana acum puteti sa mi spuneti ce trebuie sa fac si la ce sa ma astept. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:03, 1 Februarie 2011
plangerea poate fi depusa in termen de 2 luni de la data cand se cunoaste faptuitorul.
tatal probabil ca a fost invatat de cineva.
Certificatul medico-legal al copilul ce prevede? Cate zile de ingrijiri medicale i s-au acordat?
"NUP" inseamna ca politia nu v-a gasit vinovat?
aveti noroc :) daca deja a plecat catre parchet cu NUP atunci asteptati rezolutia procurorului. pretentiile tatalui nu sunt intemeiate daca accidentul este provocat de alt copil, care a impins partea vatamata in roata masinii. cei care trebuie sa plateasca sunt parintii copilului vinovat, in baza cod cv.

momentan respingeti orice discutie si asteptati solutia.
cine ii da acest certificat medico-legal pentru ca la iesirea di spital ia fost dat bilet de iesire
Certificatul medico-legal se solicita de catre politie sau de catre partea vatamata sau reprezentantul legal al partii vatamate, in acest caz parintii copilului.
Eliberarea certificatului medico-legal se face in urma expertizarii medico-legale de catre un medic legist si are in vedere stabilirea cauzelor ce au dus la vatamarea victimei si gravitatea traumatismelor, precum si nr de zile de ingrijiri medicale stabilite de catre meicul legist..In functie de nr de zile de ingrijiri medicale se stabileste daca se incepe urmarirea penala sau nu, precum si daune cu caracter civil, daca se ajunge in instanta.
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
aly_yoana, utilizator

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa-nelamurire danieln danieln buna, as dori daca se poate un sfat cu privire la urmatoarea problema: in urma cu o luna, am pierdut controlul autoturismului din cauza unei gropi si am ... (vezi toată discuția)
Ajutor!! accident rutier cu vatamare corporala grava . andreyuz26 andreyuz26 Da ca sa incep cu inceputul . Pe data de 27.05.2008 m am deplasat cu autovehiculul personal impreuna cu inca 3 elevi(prieteni) de la mine din clasa (eu fiind ... (vezi toată discuția)
Accident rutier Stanl3y Stanl3y Buna ziua. In urma cu o luna am avut un accident rutier in care a fost vatamata corporal usor o persoana stiu sigur ca nu are mare lucru nu a fost internata in ... (vezi toată discuția)