avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte false in proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte false in proces

Buna ziua! Un vecin a intentat o actiune in revendicare imobiliara, spunand ca distanta dintre casa lui si gard nu mai e de 80 cm, deoarece noi am fo mutat gardul. In realitate gardul nu s-a mutat, ci vecinul a daramat casa si a facut una noua mai aproape de gard. El depune la dosar acte - planuri de situatie, autorizatii de construire samd cu vechea casa, sustinand deci in permanenta ca ea exista si nu a fost inlocuita.
Poate fi acuzat de inducerea instantei in eroare sau o alta infractiune pentru ca a pornit din start procesul de la aceasta minciuna?
Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: just_me_12345 , utilizator 22:22, 1 Februarie 2011
In actiunile de acest gen se fac de regula expertize, se audiaza martori pe problema gardului daca a fost sau nu mutat.Nimic nu va impiedica insa sa faceti si dvs probe,pe problema demolarii vechii constructii( a avut sau nu autorizatie de demolare) a construit alta noua( a avut sau nu autorizatie de constructie).Se pot face sesizari la Primaria de unde faceti parte, in cazul in care a ridicat o constructie fara autorizatie.
Inducerea instantei in eroare nu este o infractiune.
daca lucrurile stau asa cum ati aratat solicitati probe, martori, expertize topo.
Va veti gandi la danctionarea conduitei lui dupa ce veti castiga procesul.
Va multumesc pentru raspunsuri amandurora. Sa spunem ca voi castiga. Am dreptul sa cer daune pentru timpul pierdut, de exemplu, cu procesul, si daune pentru ca a intentat un proces bazandu-se pe o cladire care nu exista si a sustinut ca exista? Nu vreau sa cer doar cheltuieli cu avocatul, ci o suma mai mare, care sa-i invete minte inainte de a mai minti in justitie. Ce parere aveti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca esti mic si sarac ,legile nu te mai apara.... ymonik_k ymonik_k Trebuie sa inaintezi catre Parchet un caz rasunator, pt a avea parte de toata atentia legilor din Romania?...am inaintat catre Parchet acum un an o plangere de ... (vezi toată discuția)
Martori mincinosi ContSters301351 ContSters301351 Sunt in partaj judiciar cu fostul sot care cere prin actiune 50% din casa mea bun propriu cumparat inainte de casatorie si renovat in timpul casatoriei.Toate ... (vezi toată discuția)
Pierdut fond si recurs. ce se mai poate face? cxdani2013 cxdani2013 Socrul meu a avut un proces la judecatorie cu un vecin care i-a mutat gardul dintre case. Practic gardul a fost mutat catre curtea noastra, cam pe la mijlocul ... (vezi toată discuția)