Eu si colega mea am fost puse in fata unei hotarari a consiliului de administratie al scolii care prevede ca de la 1 septembrie 2011 se reduce un post de educatoare la gradinita la care lucram deoarece nu ajung banii pentru salarii.Noi am vrea sa atacam aceasta decizie deoarece consideram ca este nefondata din urmatarele motive:
- In legea invatamantului se precizeaza ca in mediul rural o grupa de copii trebui sa aiba inscrisi in medie 15 prescolari, dar nu mai putin de 10 si nu mai mult de 20 copii.In gradinita in care lucrez vor fi inscrisi si anul viitor 34 de prescolari, fapt pentru care nu vedem legala desfintarea unui post .
Nu-i asa de simplu...
Art.107. Constituirea formaţiunilor de studiu se face astfel:
1. grupa de început din învăţământul preşcolar va fi constituită la limita maximă de 20 de copii, în mediul urban şi spre limita maximă de 20 de copii, în mediul rural(Anexă la O.M.E.C.T.S. nr.5618 /11.11.2010)...Ordinul acesta a fost dat in baza legii ce tocmai raposeaza....deci,moare si el..
Noua lege spune ca "Art. 63. — (1) În învățământul preuniversitar, formațiunile de
studiu cuprind grupe, clase sau ani de studiu, după cum
urmează:
a) educația antepreșcolară: grupa cuprinde în medie 7 copii,
dar nu mai puțin de 5 și nu mai mult de 9;
b) învățământul preșcolar: grupa cuprinde în medie
15 preșcolari, dar nu mai puțin de 10 și nu mai mult de 20;
si ramane o grupa cu 34?...adica nelegala...astea se fac cu acordul ISJ!mai bine direct la minister.....avem clase d e36+un copil cu CES...dar salariile sunt aceleasi
Da, asta este dorinta CA, dar este ilegala. Clasele cu 25-30 de elevi sunt cumplite!
Se doreste formarea elevilor in spirit competitiv, cu sistem subfinantat si efective de Turcia! Este incredibil! Din cate scoli sunt intr-o localitate, nimeni nu incearca sa infiinteze o clasa, la una dintre scoli, pentru copiii cu CES carora sa li se acorde educatia de care au nevoie (profesor, profesor de sprijin, psiholog, programa adaptata si tot ce zice legea). Sincer, incadrarea copiilor cu CES in invatamantul de masa mi se pare o crima atat pentru ei (care nu se pot integra, pentru ca nu se ocupa de ei asa cum handicapul lor o cere, respectiv cerinte educative speciale), si pentru profesorul care trebuie sa isi imparta timpul intre 29 si 1, si pentru ceilalti 29, care n-au nicio vina ca sunt normali!.
practic iti strica toata ora...oricat ai incerca sa-l' integrezi"in lectie nu ai nicio sansa...unii isi fac"nevoile" pe ei..pur si simplu e cumplit!!!!!!!!!...sacrifici 35 de elevi pentru ca scoala sa fie declarata scoala inclusiva...
Desfiintare scoala
haifa
Conform Legii Invatamantului - L84/1995:
\"ART. 158
(1) In invatamantul preuniversitar formatiunile de studiu cuprind grupe, clase sau ani de studiu, dupa ... (vezi toată discuția)