avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata intretinere

Buna seara,
Care este termenul de prescriptie pentru un debit neachitat la scadenta?
Cine trebuie sa urmareasca recuperarea unui debit in cadrul termenului de prescriptie si care este temeiul legal?
Este vorba despre un debit legal din punctul de vedere al Asociatiei de Proprietari (ilegal din punctul meu de vedere) din 2001-2002.
Va multumesc.
Mai intai, rog sa nu se supere nimeni pe mine. Aici mai intervine si un aspect legat de omenie, sau de lipsa de omenie. Sunt unii locatari care nu-si platesc datoriile, gandindu-se ca in trei ani se prescriu, mai ales daca asociatia nu este destul de abila incat sa procedeze la somatie, actionare etc. Intre timp, asociatia a achitat facturile, completand datoriile acestora din fondul de rulment al tuturor. Asa am patit-o noi, in blocul nostru. Urmare, acel datornic ne sfideaza acum: el a fost desteptul, iar noi toti am fost prostii. Acum, recuperarea datoriilor de la comitetul asociatiei, pe care l-am schimbat intre timp, este si mai greoaie. Banuiesc ca dvs., d-le "oitaus78", nu sunteti dintre aceia, de indata ce instanta v-a dat castig de cauza. Deci, este vorba si de unghiul din care privim!
Toate bune!
Bineinteles ca nu. In cazul meu este vorba despre altceva. A avut loc si un proces intre mine si Asociatie in urma montarii de centrale de apartamente, cat timp eu eram plecat la tara, nefiind anuntat si incarcat cu pierderile blocului. E cu totul altceva. (cazul meu este de fapt cazul tatalui meu - pensionar, daca doriti, iau legatura cu el si va explic mai detaliat despre abuzul Asociatiei.
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2012
Adriantot, moderator
Nu este cazul sa mai dati alte explicatii. Imi cer scuze, n-am vrut sa supar pe nimeni, mi-am spus si eu un "of" al meu. Cred ca nu este asociatie de locatari fara probleme, fie de o parte, fie de cealalta parte.
Sanatate!

Stati linistit..nu este nicio suparare..dar am vrut sa raspund sa nu se creada ca incurajez astfel de actiuni. Sunt un om cinstit si d-aia o sa fiu sarac mereu in Romania!:D

Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2012
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea datoriilor catre asociatia de proprietari iulianis iulianis Buna ziua, As dori o parere intr-o speta intre as. de proprietari si persoana mea. Pe scurt: avem un proces pe rol, pentru o datorie aferenta perioadei ... (vezi toată discuția)
Prescriere debite mai mari de 3 ani roh roh O datorie mai mare de 3 ani catre asociatia de proprietari se poate prescrie daca in perioada care depaseste cei 3 ani totusi s-a mers la mediator si s-a ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere geogeorge geogeorge buna ziua, am datorie la intretinere de prin 2009 la care s-au adaugat penalitati si acum as dori sa platesc.exista vreo posibilitate (fara sa chem in ... (vezi toată discuția)