avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tranzactie contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tranzactie contract de intretinere

Am urmatoarea speta:
Mama a facut cu bunica mea (mama tatalui meu) un antecontract de intretinere. Bunica a decedat iar fratele meu vitreg (frate doar dupa tata) a contestat antecontractul. In urma procesului instanta a hotarat obligarea mostenitorilor (eu si fratele meu vitreg) la incheierea unui act autentic, pentru cota parte mentionata in antecontract, cu mama mea iar in cazul in care refuzam, hotararea instantei tinand loc de act autentic pentru inscrierea in cf.
Am mers toti 3 la cf pt inscrierea hotararii dar de acolo ni s-a spus ca nu fac inscrierea pana nu prezentam chitanta cu plata impozitului pe tranzactie.
Aici am cateva intrebari:
- Este intr-adevar nevoie de plata impozitului pe tranzactie pentru a se face inscrierea in cf?
- Daca trebuie platit impozitul, cine il datoreaza? Plata cade in sarcina mamei mele (care ramane cu cota parte specificata in antecontract si atribuita de instanta) sau a mea si a fratelui meu?
- Mai este nevoie ca eu si fratele meu sa dezbatem succesiunea la notar?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
popd_ms, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters362803 ContSters362803 Dorim sa dezbatem mostenirea dupa decesul tatalui nostru. Actele de propietate ale celor doua corpuri de casa sunt: Corp A Certificat de Mostenitor (anul ... (vezi toată discuția)
Cum este mai bine ? ce acte sa facem in cazul in care vinzatorul ne tot amina ? dorudoru dorudoru In fapt suntem 2 frati vitregi ! Radu si Marcel . Tatal meu ( Radu ) dupa moartea mamei mele cin eu aveam 3 ani , sa recasatorit cu o alta femeie.Din aceasta a ... (vezi toată discuția)
Teren cumparat cu chitanta de mana aiurelu36 aiurelu36 in 2007 am cumparat un teren cu chitanta de mana de la o persona care mosteneste acest teren de la mama sa ,dar mai are 3 frati,care si ei au fost de acord cu ... (vezi toată discuția)