avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale srl cu asociat unic - dizolvare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

srl cu asociat unic - dizolvare

un prieten este asociat unic intr-un srl.
in curand ii expira mandatul de administrator, iar activitatea societatii este suspendata, beneficiind si de regim de declarare derogatoriu la finante; mai precizez ca firma nu are datorii.

in aceste conditii, care ar fi etapele si costurile pentru a scapa de firma? expertul contabil care intocmeste bilantul anual trebuie platit si, asa cum spuneam, firma este suspendata.

ms
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 12:22, 13 Februarie 2011
cere la tribunal de intrare in procedura insolventei, avand in vedere conditiile, se poate intra in procedura simplificata, adica direct in lichidarea firmei ;)
Va sfatuiesc sa luati legatura cu un specialist care sa va instrumenteze aceasta problema sau asociatul unic sa se prezinte la biroul de asistenta din cadrul registrului comertului unde este inregistrata societatea. Radierea cea mai simpla se poate face in temeiul art. 235 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale in doua etape: - depunerea spre publicare in Monitorul Oficial al Romaniei hotararea de dizolvare-lichidare -radiere; in etapa a doua, la 30 de zile de publicare, respectiv cam 45 de zile de la depunerea hotararii la registrul comertului se va depune alaturi de cererea de radiere un certificat de atestare fiscala de la ANAF, un bilant de lichidare, certificatul de inregistrare si certificatele constatatoare in original. Costurile la registru pentru intocmire-redactare - publicare ar fi de maximum 600 lei.
Sfaturile utilizatorului de mai sus va rog sa le luati ca o gluma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare sc DEEAPAN DEEAPAN Am infintat o firma pe 16 martie 2012, nu am avut si nu am nici un fel de evidenta si as vrea sa o desfintez cum pot face asta? Multumesc! (vezi toată discuția)
Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)
Urmari nedepunere bilant ana_lov3s_u ana_lov3s_u Am auzit ca tarifele expertilor contabili sunt f mari pt semnarea bilantului iar firma mea a fost tot timpul in pierdere...Daca nu depun bilantul pe anul ... (vezi toată discuția)