avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... AUDIERE MINOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

AUDIERE MINOR

Buna ziua,

Am depus actele de divort impreuna cu sotul meu-va fi un divort cu acordul partilor, fiindca ne-am inteles asupra incredintarii copilului, pensie alimentara, nume dupa casatorie-iar instanta solicita audierea minorei in termenul pe care il avem pe 24.02.2011.
Fiindca este vorba despre o fetita in varsta de 13 ani extrem de sensibila si delicata, imi puteti spune care sunt intrebarile ce ii vor fi adresate de catre judecator?
Nu avem cum sa stim exact intrebarile, insa minorul este intrebat in principal cu privire la optiunea sa privind incredintarea.
Daca divortul este prin acord si la termenul din 24.02.2011-care este dealtfel si primul-a fost solicitata ascultarea minorei, divortul se va finaliza?
Fetita va fi intrebata cu cine vrea sa ramana mai mult si de ce?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
Alexandru-Gabriel, utilizator
Fetita are 13 ani.De la varsta de 10 ani se considera ca un copil este capabil de a-si caracteriza proprii parinti, felul cum acestia se poarta cu ea, daca intre mama si tata sunt certuri, daca parintii consuma bauturi alcoolice, daca mediul in care au trait toti trei era un mediu calm, fara agresiuni verbale si fizice, si lista poate continua.
Va spun de pe acum ca va veti antrena fetita degeaba. Judecatorii au un rationament aparte, dovada profesia ce o desfasoara.
Ei stiu daca un copil a fost influentat de catre parinti sau nu. Daca se constata ca un copil a fost influentat procesul va continua.
Stati linistita.La 11 ani am trecut prin acelasi lucru.Am fost intebata cu cine vreau sa stau si de ce,cu cine ma inteleg mai bine si apoi am fost scoasa din sala.Cam asta e.;)

Alte discuții în legătură

Divort maria_radu maria_radu As dori sa aflu unde se plateste taxa de timbru fiscal pentru divort ( am gasit doua variante pe internet: ba la CEC -ul mare in contul judecatoriei in raza ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor 12 ani marafx marafx Am avut astazi decizia de divort cu incredintarea minorei de 12 ani catre mine, mama sa. Minora a trait 5 ani in casa bunicilor paterni. Actualmente tatal ... (vezi toată discuția)
Audiere minor in varsta de 5 ani??? marap marap Buna ziua! Este posibila si practicabila incuviintarea audierii unei minore de 5 ani? Este vorba de o actiune de exercitare a autoritatii parintesti a tatalui, ... (vezi toată discuția)