avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Controverse legate de valabilitatea CCMN pe anii 2007 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Controverse legate de valabilitatea CCMN pe anii 2007 - 2010

Legat de acest subiect exista se pune problema daca CCMN 2007/2010 este sau nu in vigoare.
Haideti sa vedem daca d.p.d.v. juridic sustinerea Ministerului Muncii (www.avocatnet.ro/content/con... )
are sau nu temei legal.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
In aceste conditii in acest moment inteleg ca trebuie sa repectam doar HG 1193/2010 pana la inregistrarea CCMNN nou la Ministerul Muncii?Astept pareri.Multumesc
simonaoprica a scris:

In aceste conditii in acest moment inteleg ca trebuie sa repectam doar HG 1193/2010 pana la inregistrarea CCMNN nou la Ministerul Muncii?Astept pareri.Multumesc



Cred ca subiectul acestui topic este altul ... :( .. era vorba daca d.p.d.v juridic mai este sau nu in vigoare CCMN 2007/2010 .
Un CCM nu se refera numai la salariul minim.
Da,nu am precizat ca ma refeream doar la salariul minim..Angajatorii asta au in vedere in principal si cu aceste intrebari ne confruntam cel mai des.
Raspunsul MMFPS este eronat din punctul meu de vedere, argumentul fiind acela ca nu a fost denuntat de una din parti. In concluzie este valabil pana la inregistrarea noului contract.
CCMN 2007-2010:
Art. 4. - (1) Prezentul contract se încheie pe o perioadă de patru ani, cu posibilitatea revizuirii anuale.
(2) Dacă nici una dintre părţi nu denunţă contractul cu 30 de zile înainte de expirarea perioadei pentru care a fost încheiat, valabilitatea acestuia se prelungeşte până la încheierea unui nou contract, dar nu mai mult de 12 luni.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
ContSters42179, utilizator
Discutia pe care o doresc sa se poarte pe acest topic este legat de valabilitatea CCMN 2007/2010 si nicidecum de salriul minim pe economie.
S-a postat un document emis de Ministerul Muncii prin care s-a spus ca CCMN nu ami este in vigoare fara a face referire la temeiul legal al acestei sustineri.

Pe forum , in anumite topicuri, mi-am expus punctul de vedere al valabilitatii acestui CCMN in continuare.

Alte discuții în legătură

Raspuns ministerul muncii salariu minim utc utc Buna ziua, Am postat la documente utile raspunsul Ministerului Muncii referitor la salariu minim pe economie. Va rog, ce salariu aplic? ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca unic la nivel national pentru anul 2011 leuca_luminita leuca_luminita Buna seara! Aveti idee daca, CCMU la nivel national pentru anul 2011 a fost inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei? Va urez ... (vezi toată discuția)
Salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare 2011 ilysuciu ilysuciu salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare incadrat in functii cc necesita studii superioare (vezi toată discuția)