avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acord vecin
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acord vecin

Avem un SRL si dorim sa construim o hala si sa deschidem o spalatorie auto. Terenul este proprietatea parintilor asociatului unic, existand un contract de comodat intre SRL si proprietari. Problema este ca vecinul direct cu parcela aferente viitoarei hale nu vrea sa-si dea acordul pentru constructie motivand ca zgomotul ar fi prea mare. Mentionez faptul ca vecinul respectiv nu poate fi convins nici intr-un fel.
Oare ce solutie am avea sa reusim sa facem ceva? Ne-am gandit si la confectii metalice, deoarece nu ar fi zgomot si s-ar elimina in totalitate traficul intens de masini. Dar tot intervine impotrivirea vecinului. Sau varianta cu hala pentru depozit en-gros. Masinile nu ar trebui sa treaca nici macar prin fata portii/casei vecinului.
Oare exista vreo portita sa facem ceva fara acordul vecinului?
Multumesc muuuuuult!
Cel mai recent răspuns: Dan Sand , Consultant credite si finantari 10:31, 25 Aprilie 2008
Pentru obtinerea unei autorizatii de constructie este nevoie si de acordul vecinilor.Nu am exact reglementarea, dar cred ca unii colegi v-o pot da.
Da,teoretic nu ar trebui sa fie nevoie,dar se are in vedere buna convietuire si protectiea cetateanului.
Probabil nici dumneavoastra nu ati accepta sa aveti chiar in apropierea casei un agent economic poluant, sau unul zootehnic,nu?
miruna.c a scris:

Sustin parerea Ancai...
Si vad si aici ...www.avocatnet.ro/content/art...
Daca vreau sa construiesc ceva pe terenul meu am nevoie de acordul vecinilor? N-am mai auzit!

- Lista semnarii; la link-ul dat de dvs e o - Lista de semnaturi care dupa parerea mea e data de cei aflati in imediata vecinatate. acum, intr-adevar e neplacut sa nu poti face ce vrei pe proprietatea ta, insa trebuie protejate si drepturile celorlalti cetateni. instanta insa poate decide daca e sau nu corecta amplasarea unei constructii in acest context.

Certificatul de Urbanism este documentul eliberat de Autoritatile Locale si care poate prevedea si necesitatea acordului vecinilor.

in plus eu am gasit si o alta lista de documente care include clar si acordul vecinilor
Acte necesare obtinerii Autorizatiei de Construire

- Cerere tip
- Chitanta
- Anexa
- CU
- Plan de situatie sau fisa bunului imobil
- Act de proprietate
- Declaratie pe proprie raspundere
- Foaie de capat
- Borderou
- Lista de semnaturi
- Memoriu de specialitati
- Deviz general
- Anexe suplimentare la memoriu
- Studiu geotehnic
- Referat verificator proiecte
- Acord unic
- Fise tehnice - avize:
- Pompieri - documentatii - scenariu de foc
- Apa
- Aparare civila-documentatie
- Mediu - documentatie - studiu de impact
- Aviz MLPTL, MCC, MAN
- Acord vecini
- Plan zonal
- Plan vizat de oficiul de cadastru
- Plan de situatie
- Sistematizare pe verticala
- Plan privind constructiile subterane
- Plan nivel 1:50
- Plan etaj 1:100
- Plan acoperi;
- Sectiune
- Fatade colorate
- Desfasurari
- Plan fundatii 1:50
- Detalii fundatii
- Instalatii
- Scheme instalatii (dotari si instalatii tehnologice)
- Scheme in flux tehnologic

sursa: [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2008
Dan Sand, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aprobare garaj marbostgms marbostgms Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj. Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)
Constructie lemn tip cabana pe fundatie suprafta 16 mp - teren intravilan ( extraurban ) vladvlad1986 vladvlad1986 Buna ziua! Pentru o cabana din lemn mica cu fundatie iti trebuie autorizatie ? terenul este la tara (extraurban) Multumesc! (vezi toată discuția)
Avize si autorizatii MdenisaL MdenisaL Buna ziua!imi puteti spune ce avize si autorizatii sunt necesare pentru o cladire de locuinte de serviciu pentru strainii ce lucreaza in Romania. Va multumesc ... (vezi toată discuția)