avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PFA si pensionar de invaliditate - se pierde pensia?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PFA si pensionar de invaliditate - se pierde pensia?

Buna ziua ! Daca sunt pensionata pe caz deboala-osteoporoza,pot sa infiintez pfa fara sa imi pierd dreptul la pensie,vreau savand martisoare si nu pot decat daca infiintez firma,se poate?
Cel mai recent răspuns: ContSters161126 , utilizator 14:04, 3 Februarie 2011
Daca sunteti pensionata grd III aveti drept partial de munca si da , puteti infiinta PFA. Daca nu...infiintati PFA pe numele altcuiva...
E vorba de soacra mea si imi zice ca e pensionata definitiv pe caz de boala,nu mai face verificari periodice,poate sa faca si asa pfa pe numele ei fara sa isi piarda pensia?
Conform legii nu mai este apta sa munceasca...deci daca apare cu venituri suplimentare ii reconsidera dosarul de pensionare pe gradul care-i permite sa munceasca...este destul de logic sistemul....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pentru pensionar dee dee dee dee Buna ziua, Am o persoana care vrea sa se angajeze dar este pensionata pe caz de boala. Cum procedez sa fie bine? Contract de munca pe perioada determinata de ... (vezi toată discuția)
Drept infiintare pfa si drept de munca sorina_h2004 sorina_h2004 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o persoana care a avut o societate pe actiuni care a fost lichidata in urma cu cativa ani are dreptul de a infiinta PFA ; ... (vezi toată discuția)
Se pierde pensia pentru caz de boala grad 3? amm_28 amm_28 Buna seara, As vrea sa stiu daca o persoana pensionata pe caz de boala grad 3 ar putea sa incheie asigurari in baza unui contract de comision fara sa piarda ... (vezi toată discuția)