avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Declaratie contribuabil persoane aflate in intretinere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Declaratie contribuabil persoane aflate in intretinere

Declaratia contribuabilului pentru persoanele pe care le are in intretinerea sa este valabila numai un an fiscal?
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 14:35, 7 Februarie 2011
Da! La inceputul fiecarui an se depune o noua declaratie.
depinde cum ati conceput-o...eu de exemplu am conceput un formular in care am inserat la sfarsitu urmatoare mentiuni:"- Ma angajez sa instiintez in termen de 15 zile calendaristice, despre schimbarile care au influenta asupra deducerilor personale acordate .",asa ca nu mai fac in fiecare an alte formulare
Multumesc foarte mult pentru raspuns.Puteti sa-mi spuneti daca exista un temei legal?In Codul Fiscal nu am gasit mentionat acest lucru.Intreb pentru ca oamenii sunt comozi, iar in cazul in care nu depun o noua declaratie pentru 2011 sa pot proba cu ceva legal.
Gsiti in norme:103. Daca la un contribuabil intervine o schimbare care are influenta asupra nivelului reprezentand deducerea personala acordata si aceasta schimbare duce la diminuarea deducerii personale, contribuabilul este obligat sa instiinteze platitorul de venituri din salarii in termen de 15 zile calendaristice de la data la care s-a produs evenimentul care a generat modificarea, astfel incat angajatorul/platitorul sa reconsidere nivelul deducerii incepand cu luna urmatoare celei in care s-a produs evenimentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala magyari katalin magyari katalin in cazul in care un angajat al statului, nu a declarat ca are in intretinere un copil din 2008, si il declara in 2010, angajatorul este obligat sa ii plateasca ... (vezi toată discuția)
Deducere personala suplimentara mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti si mie [b]daca declaratiile pe propria raspundere cu privire la deducerea personala suplimentara trebuiesc reinnoite in ... (vezi toată discuția)
Obligatii legate de deducerile personale sorincu sorincu Punctul 103 din Normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal stabileste ca, \"[d]aca la un contribuabil intervine o schimbare care are influenta asupra ... (vezi toată discuția)