avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum se implica autoritatile statului si cum sunt ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum se implica autoritatile statului si cum sunt aparate drepturile cetatenilor romani aflati in inchisorile din AMERICA

Stimati domni si doamne

Va multumesc pentru faptul ca putem sa ne adresam dumneavoastra cu problemele pe care le avem

Sotul meu este inchis din septembrie 2006 intr-o inchisoare din California, doar pentru faptul ca a avut o altercatie cu o prietena, amanta dumnealui, care este tot din romania. Aceasta a sisizat politia si de atunci am avut numai probleme, a fost condamnat pe baza unei intelegeri intre avocat si procuror, deci nu a fost proces.
Am solicitat sprijinul consulatului din Los Angeles, am cerut sprijinul Ministerului de Externe- scrisoarea mea a fost trimisa la Ministerul Justitiei, si surpriza ...acesta m-a trimis din nou la ministerul de externe. am facut tot ce a depins de mine pentru ca sotul meu sa fie adus in romania. Am scris si la Presedentie-personal domnului Basescu pentru ca
am facut tot ce a depins de mine pentru ca sotul meu sa fie adus in romania.
intrebarea mea este:unde pot sa ma mai adresez pentru rezolvarea cazului sotului meu.
consulatul din los angeles nu s-a implicat abosult de loc.
la noi in romania se autosesizeaza autoritatile numai cind mor cetatenii in inchisoare.
va rog mult daca puteti sa imi dati un sfat, multumesc
Cel mai recent răspuns: petrescu ana , utilizator 20:02, 23 Aprilie 2008
Observ ca sotul Dvs. a fost de acord cu incarcerarea, deci cazul este inchis.
In privinta extradarii, Presedintele ROmaniei a supus spre ratificare un Tratat de Extradare in Romania si SUA pe 19 fe. 2008.
Urmeaza in saptamanile urmatoare ca Parlamentul sa se pronunte. Apoi, vom putea cere extradarea sotului Dvs..
Pana atunci, nu e nimic de facut, neexistand reciprocitate pe plan penal intre Romania si SUA.

Cu stima,

av. Alexandru R. Popescu
American Bar Association
Baroul Bucuresti
Sotul meu a fost tradat de avocati!!!! El nu stie engleza si l-au lucrat psihic sa cedeze...Dar fiind stat membru al UE am facut cerere la ministerul justitiei din noiembrie 2007 conform conventiei de la strasburg pentru transferarea persoanelor condamnate unde si sua a semnat ,a trimis si el la ambasada romaniei din sua ca este de acord sa fie transferat si l-a anuntat in 15 februarie printr-o scrisoare ca totul depinde de un director din sacremento si de atunci asteptam.Din 27 martie nu mai stiu nimic de sotul meu.Nu stiu ce se intampla cu el.Pana in 27 martie ma suna in fiecare zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura din america pentru vanzarea unui teren in romania cori_bv cori_bv Pe pagina Consulatului General al Romaniei la Los Angeles secciunea: Acte notariale putem citi: Pentru recunoașterea de către autoritățile române a ... (vezi toată discuția)
Cum sa imi aduc fratele acasa? roxxana85 roxxana85 Buna,am si eu o problema si as vrea sa stiu daca se poate face ceva,am un frate inchis in Brazilia pentru trafic de droguri,este acolo din iunie 2008,cu o ... (vezi toată discuția)
Am fost condamnat abuziv in lipsa la 3 ani închisoare pentru ... costinsgs costinsgs Am fost condamnat abuziv in lipsa la 3 ani închisoare pentru ca am făcut un denunț . In anul 2016 aflat in timp ce locuiam in Irlanda am întâlnit un ... (vezi toată discuția)