avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Inventariere anuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Inventariere anuala

Am o intreprindere individuala cu codul caen - 4791 pe care am infiintat-o in noiembrie 2010.Evidenta contabila e in partida simpla. In anul 2010 doar am achizitionat marfuri si nu am facut nici o vanzare. Daca eu folosesc doar Registru de incasari si plati cum inregistrez adaosul comercial? Pot tine stocul cu evidenta global valorica? Si cum dac inventarul ? cantitativ il fac dar marfurile la ce pret, cel de achizitie sau de vanzare?
Cel mai recent răspuns: JolieCont , Contabil 14:39, 31 Martie 2011
Trebuie sa tineti:
Registru jurnal de incasari si plati
Registru inventar
Jurnale de vanzari si cumparari.
Gestiunea o tineti pe baza Raportului de gestiune zilnic. In acest registru se trec intrarile de marfuri la pret de vanzare cu amanuntul (pe baza de NIR) si vanzarile de marfuri (daca e cazul).
La 31.12.2010 trebuie sa faceti un inventar (cantitativ-valoric cu marfurile la pret de vanzare cu amanuntul) si sa completati toate documentele specifice inventarierii.
Stocul existent la 31.12.2010 va fi considerat cheltuiala aferenta anului 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidenta la pfa Iulia Feher Iulia Feher Buna, pentru persoanele care isi tin evidenta cu documente tipizate la Pfa neplatitor de tva, domeniu de activitate comerț cu amănuntul, ma intereseaza ce ... (vezi toată discuția)
Nir, raport de gestiune, bon fiscal la intreprindere individuala? gabi.b gabi.b La o intreprindere individuala ( neplatitoare de tva), obiect de avtivitate comercializare articole vestimentare, care tine contabilitatea in partida ... (vezi toată discuția)
Descarcare de gestiune a marfurilor la ii valicluj valicluj am si eu o nelamurire. am un IF cu domeniul de activitate de magazin haine second si marfa imi vine in kg fac PV de transformare din Kg in buc, fac NIR de ... (vezi toată discuția)