avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ascultarea inculpatului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ascultarea inculpatului

Buna ,inculpatului i se pot pun pune intrebari de catre procuror nemijlocit sau prin intermediul judecatorului?dar avocatul?
Cel mai recent răspuns: ContSters116348 , utilizator 11:47, 5 Februarie 2011
Multumesc,respectuos Claudiu::vishenka:
In mod nemijlocit se refera numai la ceilalti membri ai completului de judecata,dupa cum se vede mai jos,dupa aceea urmeaza virgula,apoi "de catre procuror,.......":

Art. 323: Ascultarea inculpatului

(1) Instanta procedeaza apoi la ascultarea inculpatului.

(2) Inculpatul este lasat sa arate tot ce stie despre fapta pentru care a fost trimis in judecata, apoi i se pot pune intrebari de catre presedinte si in mod nemijlocit de ceilalti membri ai completului, de catre procuror, de partea vatamata, de partea civila, de partea responsabila civilmente, de ceilalti inculpati si de aparatorul inculpatului a carui ascultare se face.

(3) Instanta poate respinge intrebarile care nu sunt concludente si utile cauzei.

(4) Inculpatul poate fi reascultat ori de cate ori este necesar.

Intrebarile tuturor celorlalte parti se pun in mod procedural ,prin intermediul presedintelui completului de judecata.
Este adevarata si sustinerea dlui.avocat Lascoschi,in sensul ca sunt judecatori care permit ca intrebarile sa fie adresate direct,dar presedintele apreciaza asupra utilitatii si pertinentei lor pentru cauza, in prealabil.

Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Multumesc,este corecta opinia d/stra R.Gabi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talharie coriandru coriandru Buna ziua, Acum ceva vreme mi s-a furat poseta cu tot ce aveam in ea. Pentru ca am opus rezistenta iar indivizii m-au impins si am cazut mi s-a spus ca este ... (vezi toată discuția)
Ordinea intrebarilor în instanta viorelv viorelv Având în vedere ca în proces ma apar singur nu am avocat sunt,fără posibilități financiare as vrea sa va întreb dacă este corect sa eu sa pun ... (vezi toată discuția)
Neprezentare proces 299KA 299KA Va salut, Pe data de 24 sunt chemat intr-un proces in calitate de inculpat si eu nu ma prezenta deoarece am ceva foarte important de facut ce nu poate fi ... (vezi toată discuția)