avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma de constructii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma de constructii

Ce autorizatii, avize si alte asemenea imi sunt necesare la infiintarea unei firme de constructii?
Cel mai recent răspuns: ContSters14976 , utilizator 18:50, 19 Noiembrie 2008
Depinde de ce forma de organizare adoptati S.R.L., S.A.). Cel mai bine ar fi sa mergeti la Oficiul Registrului Comertului si vi se explica acolo, chiar va redacteaza actul constitutiv pentru o taxa mai redusa decat ati plati la avocat.
Trebuie sa incepeti cu rezervarea denumirii firmei, la Oficiul Registrului Comertului, pentru o taxa de 50 lei. In continuare, vi se spune de acolo ce trebuie sa faceti...
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2008
avTodincaVeronica, utilizator
Constituirea unei societati comerciale implica mai multe etape.
Daca aveti timpul necesar si nervii suficient de tari, va puteti adresa direct ONRC. Impedimentele de care va veti lovi sunt:lipsa informatiilor legale transmise in mod suficient si corespunzator catre viitorul asociat, drumuri si timp pierdut, redactarea actului constitutiv in defavoarea asociatului/asociatilor prin neincluderea tuturor codurilor CAEN ce ar putea fi benefice activitatii societatii..in viitor, lipsa de specificitate a clauzelor in conformitate cu doleantele asociatilor sau actionarilor in cazul unui SA... Sfatul meu: apelati la un avocat care sa va indrume corespunzator! Depinde de dvs ca primul pas in afaceri sa fie facut cu cap.
Ok.Multumesc pentru raspunsuri. Stiu care ar fi pasii de urmat in acest sens. Insa credeam ca cineva care a infiintat un asemenea SRL ar putea sa-mi spuna daca exista niste autorizatii sau avize specifice pentru o firma ce urmeaza sa desfasoare activitate in constructii.
Nu exista autorizatii speciale! Se obtine de la ONRC certificatul constatator prin care sunteti autorizat sa desfasurati activitatile pe care le doriti , nu la un punct de lucru anume ci la sediul beneficiarului. In rest, totul depinde de abilitatea de a obtine clientela, calificarea personalului si de calitatea serviciilor. Succes!
Pt infiintarea unei firme de constructii (SRL/SA) tot ce trebuie facut este de urmat pasii normali pentru infiintarea oricarei societati (SRL/SA).

Alte discuții în legătură

Infiintare firma servicii medicale crmnradu crmnradu Doresc sa aflu, ce Acte sunt necesare, pt a infiinta o firma cu activitate medicala in Romania, propietarul fiind ,cetatean STRAIN, El insusi, Medic...? Care ... (vezi toată discuția)
Infintare sc oprea.madalina oprea.madalina help vreau sa infiintez o sc. as vrea sa trec la activitati cam tot ce se poate. ce trebuie sa fac. ce acte imi trebuie are cineva un model ce act ... (vezi toată discuția)