avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infintare SC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infintare SC

help
vreau sa infiintez o sc. as vrea sa trec la activitati cam tot ce se poate.
ce trebuie sa fac. ce acte imi trebuie
are cineva un model ce act constitutiv?
pt inceput as vrea sa desfasor activitate de prestare servicii - curatenie
ce trebuie sa fac
ajutooooorr
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 23:12, 18 Septembrie 2007
~ Conținut șters la cerere ~
imi imaginez ca doriti sa infiintati un SRL pt. nu a-ti specificat
ACTE NECESARE INFIINTARE SOCIETATE COMERCIALA( S.R.L. - explicatii termeni)
• Cerere (formular O.R.C.).
• Rezervarea denumirii firmei ( la nivel de judet sau la nivel de tara).
• Act constitutiv (autentificat de avocat sau notar) care trebuie sa contina obligatoriu, conform art. 7 din L 31/16.11.1990 republicata: a) datele de identificare ale asociatilor; b) forma, denumirea si sediul social; c) obiectul de activitate al societatii cu precizarea domeniului si a activitatii principale; d) capitalul social, cu mentionarea aportului fiecarui asociat, in numerar sau in natura, valoarea aportului in natura si modul evaluarii - la SRL se vor preciza numarul si valoarea nominala a partilor sociale, precum si numarul partilor sociale atribuite fiecarui asociat pentru aportul sau; e) asociatii care reprezinta si administreaza societatea sau administratorii neasociati, datele lor de identificare, puterile ce li s-au conferit si daca ei urmeaza sa le exercite impreuna sau separat - daca au fost desemnati cenzorii sau auditorul financiar,se vor include si datele acestora de identificare; f) partea fiecarui asociat la beneficii si pierderi; g) sediile secundare - sucursale, agentii, reprezentante sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica - atunci cand se infiinteaza odata cu societatea sau conditiile pentru infiintarea lor ulterioara daca se are in vedere o atare infiintare; h) durata societatii; i) modul de dizolvare si de lichidare a societatii.
• Cazierul fiscal al fiecaruia dintre asociati sau administratori;
• Contractul de proprietate, de inchiriere sau subinchiriere, de asociere in participatiune, contract de leasing imobiliar, contract de comodat, de uz, uzufruct ( doar unul dintre ele este necesar bineinteles).
• Acordul asociatiei de proprietari sau locatari, in caz ca acesta se impune.
• Acordul vecinilor ( riverani sau mai exact cei de pe verticala si orizontala cu spatiul dumneavoastra) in caz ca acesta se impune.
• Copie Buletin Identitate (B.I.), Carte de Identitate ( C.I.) sau Pasaport asociati si administratori.
• Specimen de semnatura al administratorului / administratorilor firmei.
• Declaratii pe proprie raspundere ca pot indeplini calitatea respectiva ale asociatului / asociatilor sau administratorului / administratorilor autentificate ( sau date in fata referentului ORC).
• Procura data de asociati sau de catre asociatul majoritar persoanei insarcinate sa depuna dosarul la sediul Oficiului Registrului Comertului - autentificata ( spre exemplu imputernicire avocatiala).
• Dovada depunerii capitalului social (recipisa) la o banca aleasa de catre asociatii firmei.
• Declaratie (formular O.R.C.) semnata de catre unul dintre asociati (model declaratie asociat cu / fara activitate la sediu ).
• Vectorul Fiscal - Anexa 1 care de obicei este atasata cererii de inmatriculare.

Ai cateva indicatii aici.
Cel mai simpul si usor la ORC iti face un act constitutiv cu tot ce doresti (contra cost) sau apelezi la un avocat (tot contra cost)fireste
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tot despre documentatia necesara constituirii firmei cris_cd cris_cd Ok,despre documentatie am mai gasit cate ceva pe internet,insa care este scopul,motivul pentru care legiuitorul solicita aceasta domentatie.Stie cineva sa-mi ... (vezi toată discuția)
Documentatia necesara constituirii unei societati comerciale. cris_cd cris_cd Buna ziua.As dori sa stiu ce cuprinde mai pe larg documentatia necesara constituirii unei societati comerciale(in general ,nu doar a unei anumite ... (vezi toată discuția)
Costuri infiintare srl 2dsmart 2dsmart buna ziua vreau sa infiintez un srl cu un capital social de 200ron si 5 coduri CAEN spuneti-mi care sunt costurile infiintarii firmei si ordinea ... (vezi toată discuția)