avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT IN CARE SOTUL NU ESTE DE ACORD
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT IN CARE SOTUL NU ESTE DE ACORD

Buna ziua,

In cazul in care intr-o casnicie in urma careia a rezultat un copil care acum este in varsta de 3 ani jumatate, mama a ajuns la concluzia ca trebuie sa puna punct relatiei, insa este presata si amenintata si de sot si de catre parintii ei, sotul nu vrea sa acorde divortul , poate sa i-a minorul si sa plece dupa ce a depus sau inainte sa depuna actiunea de divort in instanta. ideea de baza este faptul ca nu poate conlocuii cu sotul in acelasi apartament pe perioada divortului intr-cat ar fi presata si amenintata continuu. Motivul principal pentru care divorteaza este faptul ca a gasit pe alticineva si doreste o casnicie alaturi de acea persoana.
VA multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
octavianvirtejanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:38, 4 Februarie 2011
poate pleca cu minorul si inainte si in timpul procesului de divort, insa trebuie sa gaseasca alt motiv pt care divorteaza
As sfatui-o pe doamna in cauza, inainte de a deschide actiunea de divort sa convietuiasca un timp (cateva luni - daca se poate) cu prietenul sau, pentru a se lamuri daca va ramane ferm hotarata sa faca pasul respectiv. Daca acum este indragostita, este un mare pericol sa nu observe si defectele noului sau partener. Sunt numeroase astfel de cazuri si majoritatea noilor relatii sfarsesc lamentabil. Pe de alta parte, doamna ar trebui sa stie ca exista riscul sa nu poata lua cu ea copilul dupa divort, daca motivul divortului este (sau va fi dovedit de actualul sot ca este) inceperea unei noi relatii.
Puteti lua copilul si puteti pleca, insa nu este indicat sa locuiti in acelasi imobil cu acest barbat pana la terminarea procesului de divort.
Si in nici un caz acesta nu este un motiv de divort care sa va avantajeze, ca sa nu mai spun ca puteti avea surprize si in privinta incredintarii, pentru ca se pune si problema moralitatii mamei la incredintarea minorului.
Consultati avocat..
Vedeti ca acest motiv nu va ajuta la divort.Se va respinge actiunea.Adica veti ramane casatorita.

Incercati sa consultati un avocat si apoi sa va angajati avocat daca vreti sa divortati intrucat din ce ziceti dupa parerea mea veti ramane casatorita...daca va veti judeca aiurea...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort deiutz deiutz Buna ziua! Sunt casatorita de trei ani, in urma cu doi ani sotul meu a fost diagnosticat cu o boala autoimuna si avem un copil de 1 an. Dupa nasterea ... (vezi toată discuția)
Divort, sotia pleaca in italia si nu mai vrea sa vina acasa! ContSters169673 ContSters169673 Sotii CIA si CII casatoriti de 28 ani, au construit totul impreuna, ea casnica, el angajat au 3 copii mojori \"la casele lor\". Doamna pleca in vizita la un ... (vezi toată discuția)
Lamurire custodie comuna doriana29 doriana29 eu si sotul meu inevitabil ne vom desparti si avem un copil de 2 ani si 6 luni. Eu sunt casnica momentan dar imi caut de lucru. Noi locuim in casa parintilor ... (vezi toată discuția)