In noiembrie am cumparat o garsoniera fara cadastru platind suma de 10.000 de euro. Am facut, la notar, cu vanzatorul un act stampilat, timbrat si semnat de ambele parti, in care eu spun ca i-am dat banii pt a cumpara garsoniera iar el confirma acest lucru. Cadastrul e gata din luna ianuarie dar vanzatorul a plecat din tara si pentru a-l scoate trebuie semnatura lui. Dupa terminarea actelor trebuia ca eu sa ii mai dau 5000 de euro. Imi spusese ca va pleca in Germania , dar in luna februarie. Am fost la politie si am depus plangere pt inselaciune, organul a facut dosar si mi-a zis ca il dau in urmarire. Au zis sa il dau in judecata daca nu revine in tara pt continuarea actelor. Au mai zis ca atata timp cat am actul acela in mana nu ma pot da afara din casa.
Vreau sa stiu daca am sanse de castig daca il dau in judecata si daca se poate fara avocat? Nu prea mai am bani si banuiesc ca acest caz se va lungi mult timp mai ales pt ca paratul nu e in tara.
In antecontractul de vanzare cumparare era stipulat un anumit termen pentru perfectarea actelor?
Puteti solicita instantei sa constate ca fiind valabil incheiata vanzarea ... insa, inteleg ca trebuie sa-i mai dati vanzatorului o suma de bani, el nu este in tara ... nu stiu cum o sa puteti face dovada ca este de rea credinta.
A plecat din tara definitiv? Ati discutat cu el pe aceasta tema?
Cum ati ajuns la concluzia ca intentioneaza sa va insele? Totusi mai are de incasat 1/3 din pret.
1 probabil este vorba despre un antecontract ?
Daca este asa...
2. Deschideti de urgenta actiune in instanta pentru ca in numele lui sa intabulati constructia si instanta sa dea o hotarare care sa tina loc de contract,
3. Puteti solicita si sechestru asiguratoriu
4. De urgenta notati in cartea funciara colectiva litigiul cu privire la dreptul de proprietate
5. daca este cayul notati si sechestrul
2. La termenul fixat mergeti la un executor judecatoresc si consemnati suma de plata pe numele lui la CEC