Am urmatoarea speta: un SRL cu 2 asociati , 50-50. Unul dintre ei vrea sa se retraga din firma , celalalt care ramane mai este asociat unic la o societate . Din ce am citit pana acum pe forum retragerea asociatului din firma este diferita de cesiunea de parti sociale.
Despre cesiunea de parti sociale am inteles urmatoarele : daca cesiunea se face catre celalalt asociat mergeam cu toate actele la Registru , daca cesiunea se face catre terti se merge la Registru doar cu hotararea AGA si dupa termentul de 30 zile se aduc si celelalte acte .
Despre retragere am inteles urmatoarele : se face cu acordul ambilor asociati , se intocmeste hotararea AGA si de aici am cateva nelamuriri: cel care ramane in firma va fi unic asociat si nu este posibil deoarece mai este unic asociat si la alta firma , pe aceeasi hotarare AGA se poate preciza ca se hotaraste aducerea in firma a unui nou asociat ? in acest caz procedura dureaza la fel 30 de zile? in prima faza se aduce doar hotararea AGA?
Multumesc
"cel care ramane in firma va fi unic asociat si nu este posibil deoarece mai este unic asociat si la alta firma"-ati inteles bine.acest lucru nu se poate!
pe aceeasi hotarare AGA se poate preciza ca se hotaraste aducerea in firma a unui nou asociat ?_da