avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza - granituire
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza - granituire

Am cumparat in anul 2005 o casa cu un teren aferent de 1500 mp conform titlului de proprietate al fostilor proprietari,iar expertul dupa efectuarea masuratorilor agasit o suprafata mai mare si anumi 16.40ml front stradal si 104.20 lungimea gradinii adica o suprafata de 1708mp dar nu a trcut decit 1500mp conform titlului de proprietate (la eliberarea titlului de proprietate nu a fost masurata gradina ci s-a facut dupa datele declarate la registrul agricol ).Proprietarii de la care am cumparat au fost in numar de 5 dintre care 3 in viata de la care s-a cumparat partile in prezenta notarului , iar celelalte 2 parti prin instanta deoarece copii erau minori . In acest proces sa cerut o expertiza pentru insumarea celor 5 parti ,in urma masuratorilor sa gasit 16.5ml front stradal si o lungima (191ml)eroare trecuta pe schita si tot 1500mp . Intabularea celor 5 parti s-a trecut pe mine sub forma uni intrg de 1500mp.in anul 2006 .dupa care am trcut dsfiintarea vechii constructii si efectuarea une constructii noi autorizate ,fara sa fie probleme cu vecinii (mentionez ca in spatele casei vechi nu a fost gard dar limita de hotar a fost la 1 m de casa , iar gard am avut de de la strada pina la partea de jos a casei ,iar de la partea de sus a casei au avut vecinii din spatele casei )
In anul 2009 am avut niste discutii cu vecinii din spatele casi la suprafete in urma caruia au solicitat o comisie de la primarie sa vina sa masoare loturile in urma masuratoriloe comisia a trimis o solutie cum ca eu am 16.50 ml front stradal si o lungime de 106ml si o suprafata de 1749mp iar vecinii 14.50 ml front stradal si o lungime de 106 ml si o suprafata de 1537 mp ambi avind o suprafata mai mare de cit in titlul de proprietate .Nemultumiti au stricat gardul lor care despartea proprietatile (mentionez ca noi am stricat gardul nostru la conseruirea casei care sa facut pe locul celei vechi lasindu-se 1.20 ml pina la linia de hotar implicit aceeasi distanta de gardul lor) dupa aceasta noi am incercat sa ne construim un gard pe proprietatea noastra aproape de linia de hotar aproximativ 10 cm .Vecinii foarte revoltati nu ne-au lasat mentionind ca nu acolo este linia de hotar spunind ca nu o sa ne facem gard decit dopa hotarirea instantei .
Am inaintat actiunea de granituire prin intermediul unui avocat depunind la dosar contractul de vinzare cumparare extrasul CF al vechilor proprietari si al nostru iar ei titlul de proprietate pe 1500mp si extrasul CF cu o schita cu 15.0 ml front stradal si o lungime de 100.0 ml .(mentionez ca suprafata vecinilor mei si cu suprafata vecinilor lor din spatele casei lor au au fost lucrate de aceeasi persoana pina in anul 1997 cind vecinul meu si-a construit casa ,vecinnul din spatele casei lor comisia gasindui si acestui 17.0ml front stradal si o lungime de 106.0 ml si o suprafata de 18.02mpsi un titlu de proprietate pe 1500mp).In urma mai multor infatisari am cerut expertiza judiciara trasind obiective varianta fiecaruia dintre parti ,eu in calitate de reclamant am cerut o linie de hotar care porneste dintre gardurile de la frontul stradal ,pe locul vechilor garduri din care mai exista o bucata de 2m legata de gardul care imi separa curtea de gradina pe linia santului care desparte graginile pina la partea de sus a gradinii unde exista un prun pe linia de hotar. Iar vecinii in calitate de piriti au declarat o linie de hotar la aproximativ 1.30ml spre mine conform unui proiect de inprejmuire (facut inainte de proces pe furis punindune 15.80ml front stradal noua ,15.80 ml lor si 15.80 . vecinilor din spatele casei lor.) Eu am mai cerut ca obiectiv varianta care crede expertul judiciar ca este corecta in functie de acte si semnele de la fata locului.
Acum asteptam expertiza .


Va rog rog sa imi spuneti ce sanse am si care este parerea dumneavoastra ,si sfaturile .

Va multumesc anticipat . cu respect

Alte discuții în legătură

Mutare linie de hotar nica.sanda nica.sanda Buna ziua, Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: In spatele casei ramase de la parinti ,(in care nu locuieste numei deocamdata, dar am vrut sa o ... (vezi toată discuția)
Granituire pingasz pingasz in martie anul curent am cumparat un teren +casa, rezultat din dezmembrarea unui teren mostenit ,proprietarul a facut schita topo inreg. la ocot pentru ... (vezi toată discuția)
Granituirea-stabilirea liniei de hotar Corneldaniel Corneldaniel Granituirea-stabilirea liniei de hotar. \"La stabilirea pe cale judiciară a liniei de graniţă nu este determinantă asigurarea în totul a suprafeţei de ... (vezi toată discuția)