avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nelamurire act notarial !
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nelamurire act notarial !

Va rog frumos sa imi explicati ce as putea sa inteleg din urmatoarea formulare , redactata de un avocat si autentificata la notar - " subsemnatul yyy declar ca am primit in numerar de la domnul yyy, cu titlu de imprumut azi, data autentificarii prezentului inscris suma de ... , aceasta declaratie a mea tinand loc de chitanta descarcatoare de primire a sumei imprumutate si ma oblig sa restitui domnului yyy suma imprumutata pana cel mai tarziu la data de... " Unde yyy ESTE UNA SI ACEEASI PERSOANA !
Eu inteleg asa : ca eu declar ca am primit de la mine o suma si ma oblig ( la notar) sa mi-o restitui pana la data de . Ce efect are asta asupra contractului ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 22:45, 7 Februarie 2011
Buna seara !
Este in mod cert o eroare de redactare , curios este faptul ca acest inscris a fost autentificat astfel de notarul public .
daca sigur era vorba de aceeasi persoana care avea calitate de imprumutat dar si si cel care care imprumuta e un act nul.
Ori este o greseala de redactare cu privire la persoane, ori este o potrivire de nume. Chitanta poate fi intre doua persoane care au acelasi numa de ex. tata si fiu al caror nume coincide.
Daca insa actul este intocmit de catre avocat si autentificat de notar pentru o singura persoana care se imprumuta pe sine insusi atunci consider ca acesta nu are ce face cu banii si s-a gandit ca mor de foame avocatii si notarii.
E vorba de aceeasi persoana . E normal sa se redacteze un asemenea act ?
Redactat exact asa cum am scris acest act poate constitui "titlu executoriu " si mai ales un executor poate intocmi un dosar de executare pe baza acestui act ? Chiar niciunul dintre cei implicati nu au vazut eroarea ? Si cum si-au pus semantura pe un asemenea act ? Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana mistery01ro mistery01ro Urmeaza sa imprumut pe cineva cu o suma de bani. Am stabilit de comun acord sa incheiam o chitanta de mana intre noi pentru aceasta suma. Imi poate spune ... (vezi toată discuția)
împrumut Doresc să împrumut unei persoane fizice o sumă de bani, fără dobândă, pe un termen de 1 an. Acest tip de contract se poate face la un birou de ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu eu_craciun eu_craciun buna ziua, daca fac un contract de imprumut, (obiectul fiind o suma de bani), printr-un avocat este cu titlu executoriu? sau doar la notar?multumesc (vezi toată discuția)