avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare tranzactie succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare tranzactie succesiune

se poate anula o tranzactie privind o succesiune?hotararea a fost definitiva fara drept de apel. dupa semnarea pe incredere,fiind vorba de frati buni,s-a constatat ca exista erori in intocmirea expertizei. recursul a fost respins,nu se poate rezolva prin intelegere intre parti ,deoarece uneia din parti ii convine actuala tranzactie,mai mult ptr cancan decat ptr teren(circa 1000 mp intravilan ,intr-un sat oarecare).ce sanse sunt ca lucrurile sa revina la situatia stabilita initial in fata expertului? de mentionat ca expertul a recunoscut cu o adresa catre presedintele tribunalului erorile strecurate.
se poate face contestatie in anulare sau revizuire, dar depinde ce a motivat instanta in hotararea definitiva si daca mai sunteti in termen. nu se poate analiza doar din cateva detalii.
Din cate inteleg a fost vorba de o tranzactie in fata instantei?
In aceste conditii, instanta de fond a luat doar act de intelegerea partilor si a emis o hotarare de expedient care consfinteste invoiala partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces partaj zimbrul68 zimbrul68 Buna ziua. Am pe rol un proces de iesire din indiviziune. Am cazut de acord, impreuna cu partea adversa asupra unei versiuni de partaj, propusa de expert si ... (vezi toată discuția)
Mostenire - impartire viorel77 viorel77 Fiindca nu ne-am impacat la notariat, am ajuns in instanta. Eu sunt reclamantul. In final, parata va depune cerere in instanta ca este de acord cu impartirea ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota succesorala marius_br marius_br Prin vanzarea (donatia) unei cote succesorale dintr-un imobil se transmit inclusiv sarcinile legate de imobilul in sine (sulta rezultata din partaj succesoral) ... (vezi toată discuția)