avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1375 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj apartament

De 2 ani am un proces cu fostu sot care cere tot apartamentul , eu si copiii sa ramanem fara nimic. In timpul primului proces care s-a incheiat cu respingerea actiunii lui , ca nu a avut banii suficienti pentru taxe si acum in timpul celui de-al 2-lea ,judecatorul si avocatii ne-au sfatuit , de fapt l-au sfatuit pe el sa mearga la o intelegere si sa impartim in cote egale , ca asa este legea. Copiii din cate vad nu intra in subiectul asta .Omul nu vrea si merge mai departe cu procesul , iar eu va intreb :
Daca fata mea este studenta in anul 2 (ma refer doar la unul din copii acum), mai are 2 ani de munca in Iasi la facultate si nu are unde sa vina acasa decat aici la Vaslui aici ii fac mancare aici invata .. unde locuim de 22 de ani , chiar nu conteaza deloc ca fata asta ramane in strada ? Ce spune legea in asa caz?
Mentionez ca apartramentul este un bun comun obtinut in timpul casatoriei si am divortat acuma 14 ani .. sotul a fost vacuat si eu am ramas sa locuiesc cu copiii minori in casa asta. Acuma dupa 14 ani el vrea tot fara sa-i mai pese de nimic.
Cel mai recent răspuns: salmiroxa , utilizator 19:13, 13 Februarie 2011
copiii nu au niciun drept de proprietate asupra casei. e dreptul sotului sa obtina partea sa din casa.
Exact asa s-a intamplat cu primul proces pe care l-a deschis fostul sot si prin care cerea cota de 100%. Nu a reusit sa obtina AJP si procesul i-a fost respins . Intre timp am incercat sa il conving ca e mai bine sa ne intelegem si sa impartim in cote egale , asa cum am cerut eu.deoarece este un bun obtinut in timpul casatoriei chiar daca l-a obtinut el de la locul de munca prin repartitie , asa era in 1988 -1989inca mai existau punctaje in functie de situatia fiicarei familii.
Acum a deschis al 2-lea proces tot cu 100% luisi a cerut din nou AJP . De data asta la primul termen eu am cerut tot cota egala + 10000lei , datorita faptului ca in 14 ani
doar eu am platit impozitul, am pus gaz , apometre telefon , internet si am avut grija sa nu se darame casa definitiv , pt ca atunci cand el a fost evacuat casa era aproape fara nimic functionabil.
Am facut si eu cerere de AJP pt ca intre timp am intrat in somaj , si pt cei10000de Ron pe care i-am cerut tre sa dau vreo 780de ron taxa . probabil si pentru cei 50% din valoarea apartamentuluio sa mai fie si alta taxa.
Acum sunt si mai stresata ca nu stiu ce bani ar mai trebui sa dau si eu taxe pentru alte cheltuieli si daca nu ii am pentru ca asta este realitatea ce se poate intampla in cazul meu de parata?
Ca oricum la proces nu renunta desi l-a sfatuit toata lumea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj blueeyes56 blueeyes56 Buna ziua, sotul fiicei mele o ameninta acum ca la partaj va avea 75% din casa donata de mine lor, zice ca asa i-a spus avocatul,ca el a adus in casa 14 ani ... (vezi toată discuția)
Mama cu 4 copii din 2 casatorii Ema10 Ema10 Buna ziua, Am cateva intrebari legate e o situatie un pic mai complicata. Mama a 4 copii (2 dintr-o casatorie urmata de divort si obtinerea unui apartament ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament bun propriu achitat, în mare parte, în timpul căsătoriei: sunt șanse să fie despăgubit celălalt soț? cristinaenache cristinaenache Buna ziua. Sunt in proces de divort cu minori. Pe 21 mai este pronuntarea. Sotul meu este un om cu un caracter deplorabil si, desi nu vroiam, doresc sa fac ... (vezi toată discuția)