Buna ziua, va deranjez cu urmatoarea problema:
mama mea a trait in concubinaj (fara a incheia casatoria) timp de 10 ani cu un barbat. Acum 2 ani ea a decedat, eu am mostenit legal prin succesiune apartamentul ei si l-am lasat pe respectivul barbat sa locuiasca in continuare in acel apartament (eu locuiam in alt oras dinainte de moartea mamei). Acum o luna l-am instiintat ca trebuie sa paraseasca apartamentul respectiv. El refuza sa il paraseasca si ma ameninta ca ma da in judecata pentru despagubiri insemnand imbunatatirea apartamentului respectiv. Mi-a dat de inteles ca daca vrea sa rezolvam totul amiabil trebuie sa ii dau o suma de bani (nespecificata) si chiar a inceput sa ma ameninte cu violenta daca nu sunt de acord. I-am spus ca poate sa isi ia din casa ce considera ca ii apartine, dar ca vreau sa paraseasca acel loc. El refuza si ma ameninta in continuare cu judecata si incearca sa ma intimideze prin frica.
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarele chestiuni:
1. cum il pot evacua pe acest om din apartamentul meu? mentionez ca are mutatie facuta pe acea adresa, mutatie facuta de mama mea inca de cand traia ia. mentionez si faptul ca m-am adresat deja organelor de politie, care ii vor trimite o citatie sa se prezinte la politie pentru a discuta pe cale amiabila.
2. daca el nu este de acord sa plece de bunavoie (desigur cu lucrurile care considera ca i se cuvin), ce-ar trebui sa fac mai departe? poate politia sa il evacueze fortat? sau trebuie sa ma adresez unor alte organe (institutii abilitate) care sa ma sprijine in acest sens?
3. faptul ca el vrea sa ma dea in judecata pentru despagubiri ma poate impiedica sa il evacuez din acel apartament?
4. in cazul in care ma actioneaza in instanta pentru despagubiri are vreo sansa de castig?
Va multumesc inca o data pentru amabilitatea de a-mi raspunde. Va rog sa-mi spuneti cam cat dureaza o astfel de actiune in evacuare in instanta? El are numai cartea de identitate pe acea adresa, in rest nu am incheiat nici un fel de contract sau act cu el.
buna ziua. procesul de evacuare dureaza minim un an .
eu v-as sfatui sa nu mai pierdeti timpul si sa mergeti la un executor judecatoresc, pentru a-l notifica pe acel domn in vederea evacuarii imobilului . nu uitati sa mentionati in acea notificare, ca in caz de refuz , domnul va trebui sa va plateasca lunar, de la data notificarii, o suma de bani.
ulterior expirarii temenului mentionat in notificare, redactati o actiune in evacuare si investiti instanta cu o astfel de actiune.
cel putin pana la finalizarea procesului domnul va trebui sa va plateasca chirie .
iar in ceea ce priveste despagubirile pe care le pretinde dansul, doar in cazul in care poate demonstra investitiile facute in imobil, are sanse sa i se acorde aceste despagubiri.
Chirias_lucrari_
tibik
Am inchiriat o casa unui chirias plin de initiativa. Acesta a efectuat lucrari de "imbunatatire", zice el, in casa respectiva: a demolat parapetul unei ... (vezi toată discuția)