avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... participarea aceluias procuror la acelas caz si in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

participarea aceluias procuror la acelas caz si in prima instanta si pe cererea de revizuire

Buna seara nu am mai scris de foarte mult timp pentru ca ma ajuns la concluzia ca cei cu bani fac legile in tara noastra si ceilalti platesc .Sint atit de dezamagita de felul cum se sa desfasoara procesele la noi se vede dupa persoana si dupa hainele pe care le poarta .V a spun ca pe parcursul la un an de zile am participat la citeva procese si te cutrmuri cind vezi atitea copii si tineri inplicati in procesele pe care l-am urmarit .Problema mea e alta ce vreau eu sa va rog pe dvs am o inrebare daca un procuror poate participa tot el la acelas caz pe care l-a avut in prima instanta si pe reviziure .Eu nu am inteles un lucru am vrut sa deschidem din nou un caz pentru schimbare de incadrare juridica si motiv am un martor care nu a fost audiat de nici o instanta si nu ma avut sansa sa aducem acel martor in instanta pentru ca procurorul s-a opus ,pe motiv ca nu are credibilitate dar cel putin nu a fost admis .am spus ca a fos amenintat si eu am fost amenintata si nu s-a luat in considerare ca e o sentinta definitiv dar nu irevocabila .Am cerut o suspendare a pedepsei si pe acest proces la prima infatisare am avut un alt procoror la cel de-al doilea surpriza acelas procuror ,oare nu mai sint alti procurori decit acesta..Timp de doi ani ma tot lupt sa gasesc o portita sa deschid dosarul sa se faca dreptate dar numai am nici o sansa pentru ca nu se mai poate face nimic daca ai intrat acolo mai greu ajungi sa dovedesti ca nu esti inchis pe fapta ta si altul vinovat sta afara .Daca se v-a aplica noul cod penal poate e ceva in el si pentru cei de rind .Nu stiu dac ve-ti intelege ce am vrut sa scriu dar intrbarile mele sint foarte multe cind vad cite persoane din justitia noastra sint arestate sau urmarite de DNA ma gindes cu groaza sa aflu ca copilul meu e inchis ca un procuror corupt a luat mita sa scape pe altul cum credeti ca ne simtim noi eu sper sa ajuga si in judetul meu sa vad daca sint adevarate zvonurile pe care leam auzit .Cred ca nu am facut nici un abuz daca da va rog sa ma scuzati
Recuzati judecatorul,
Corectez, recuzati procurorul, nu mai pot sterge, m-a corectat altcineva.
Ultima modificare: Duminică, 6 Februarie 2011
aly_yoana, utilizator
aly_yoana a scris:

Recuzati judecatorul


In primul rand este vorba despre un procuror si nu despre un judecator.
Cauzele de incompatibilitate ale procurorilor sunt prevazute in mod expres in art.49 c.pr.pen,cu referire la art.48 al lit b,c si d c.pr.pen.

Conform art.48 c.pr.pen.procurorul, ca si judecatorul pot fi recuzati daca:

"b/ a fost reperezntant sau aparator al vreuneia dintre parti
c/ a fost expert sau martor
d/ exista imprejurari din care rezulta ca este interesat sub orice forma,el,sotul sau vreo ruda apropiata"


Art.49 c.pr.pen stipuleaza cu privire la motivele de incompatibilitate/de recuzare ale unui procuror:


Art. 49 - Incompatibilitatea procurorului, a organului de cercetare penala, a magistratului-asistent si a grefierului
Dispozitiile art. 46 se aplica procurorului si magistratului-asistent sau, dupa caz, grefierului de sedinta, cand cauza de incompatibilitate exista intre ei sau intre vreunul dintre ei si unul dintre membrii completului de judecata.
Dispozitiile privind cazurile de incompatibilitate prevazute in art. 48 alin. 1 lit. b)-i) si alin. 2 se aplica procurorului, persoanei care efectueaza cercetarea penala, magistratului-asistent si grefierului de sedinta.
Procurorul care a participat ca judecator la solutionarea cauzei in prima instanta nu poate pune concluzii la judecarea ei in caile de atac.
Persoana care a efectuat urmarirea penala este incompatibila sa procedeze la refacerea acesteia, cand refacerea este dispusa de instanta.

Cu metiunea ca art.46 c.pr.pen,se refera la rudenia dintre membri completului de judecata.

Din prevederile insiruite mai sus,in cazul in care nu puteti face dovada prevederilor art.48 lit.d cpr.pen,din pacate pentru dvs,aceasta situatie nu poate fi de natura de a crea un motiv de incompatibilitare,deci de a cere recuzarea procurorului participant la dezbateri.



cine poate sa/mi precizeze : intr-un proces penal, de luare de mita, functionar public, instrumentat de DNA, procurorul de sedinta trebuie sa fie de la DNA, sau poate participa orice procuror de la alte parchete, sau DIICOT, etc. care este baza legala? stiu ca faptele de coruptie se judeca de tribunale specializate pe coruptie,
@ "mijon"


In general,participa procurorii DNA.
multumesc pt raspuns, dar puteti fi mai sigur? da sau nu, avand in vedere legea 78/2000, oug 43/2002, si art. 57...60 din regulamentul de ordine interioara DNA, poate participa la sedinta de judecata alt procuror decat cel angajat DNA?
va multumesc pentru atentie

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate procuror Georgescul Georgeasca Georgescul Georgeasca procurorul de caz ( cel care instrumenteaza, conduce, supravegheaza urmarirea penala ) este incompatibil cu situatia de procuror de sala ( de sedinta de ... (vezi toată discuția)
Recuzare procuror ! tutu12 tutu12 Un procuror de caz este prezent in instanta pentru sustinere ? Se poate recuza acest procuror in fata acelei instante dat diind faptul caa acelasi procuror ... (vezi toată discuția)
Recuzare agent politie cercetari primare dosar penal sorin007 sorin007 Care este modalitatea prin care pot recuza un agent de politie,in cazul unor cercetari penale primare,cui trebuie sa ma adresez si ce motive pot invoca .Partea ... (vezi toată discuția)