avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisie presedinte asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisie presedinte asociatie de proprietari

Buna ziua.

Din motive personale vreau sa-mi dau demisia din functia de presedinte de asociatie de locatari . In acest sens am afisat un convocator de sedinta langa care am afisat si demisia mea . Prezenta la prima sedinta a fost sub 50% deci nu am tinut-o iar la cea de-a doua sedinta programata prezenta a fost si mai scazuta (adica doar 3 locatari din 20) . Pana la alegerea altui presedinte de catre adunarea generala cine preia sarcinile acestuia? Comitetul executiv este format din presedinte , cenzor si doi membri si administrator.
Cel mai recent răspuns: masso , utilizator 20:31, 19 Mai 2017
Comitetul executiv nu-l cuprinde pe administrator deoarece acesta este un angajat al asociatiei. Comitetul executiv ii reprezinta pe locatari (proprietari probabil).

Sarcinile le poate prelua un membru al comitetului, acela caruia ii predati stanmpila. Atentie, stampila trebuie sa stea la presedinte, nu la administrator!

Cei 3 puteau sa aleaga un presedinte......
Demisia nu se aproba. Trebuia sa convocati comitetul executiv si sa va prezentati demisia, iar atributiile dv. le prelua pana la convocarea adunarii generale unul dintre membri.
Nu ati gresit cand ati convocat adunarea generala, iar cea de-a doua convocare a fost statutara, conform Art. 24. - (3) din Legea nr. 230/2007, cu modificarile si completarile ulterioare este stipulat: La adunarea generală reconvocată, dacă există dovada că toţi membrii asociaţiei de proprietari au fost convocaţi, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenţi, prin votul majorităţii acestora.
Important este sa cereti comisiei de cenzori sa verifice documentele si sa prezinte un raport in fata adunarii generale, apoi sa prezentati raportul comitetului executiv, dupa care sa predati documentele si stampila pe baza de proces verbal.
Succes!
sima marin a scris:

[...] Art. 24. - (3) din Legea nr. 230/2007, cu modificarile si completarile ulterioare
Care sunt aceste modificari si completari ulterioare?

Important este sa cereti comisiei de cenzori sa verifice documentele si sa prezinte un raport in fata adunarii generale, apoi sa prezentati raportul comitetului executiv [....].
Asta de unde ati scos-o? Care documente?

In cazul demisiei, aceasta se depune si-atat. Restul il face cei care au ramas la conducere si care nu-l mai priveste pe cel ce demisioneaza.
Legea nr. 175/2010.
Legile nescrise si bunul simt il obliga sa desfasoare activitatile mentionate.
Nu trebuie confundate raporturile de munca de la societatile comerciale cu cele de la o asociatie de proprietari.
El va ramane proprietar in cadrul asociatiei si sigur doreste sa aduca la cunostinta realizarile comitetului pe care l-a condus, deasemenea sa dovedeasca ca a fost corect si cinstit!
ok, ms de raspunsuri , o sa-i convoc doar pe cei din comitetul executiv sa le predau actele asociatiei si stamplia cu proces verbal .

Alte discuții în legătură

Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Demisie pandatao pandatao Buna ziua! Ce se intampla in situatia in care presedintele unei asociatii isi da demisia, Il numeste pe singurul membru ramas in Comitetul Executiv ca sa ... (vezi toată discuția)
Probleme grave in cadrul asociatiei valentin1972 valentin1972 in anul 2003 asociatia a ramas fara presedinte si administrator. din 2003 pina in 2012 de incasari plati sialte probleme s a ocupat un locatar din bloc fara sa ... (vezi toată discuția)