avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare constructie inainte 2000
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare constructie inainte 2000

In cazul unui imobil construit fara autorizatie inainte de anul 2000, in vederea intabularii conform noilor prevederi , in ceea ce priveste edificarea constructiei in registru agricol si evidentele fiscale, se poate declara constructia la aceasta data si plata impozitului retroactiv? In cazul in care se poate, impozitul se plateste integral sau pe o perioada ultimilor 5 ani, perioada in care intervine prescriptia sumelor neincasate?
Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 13:18, 7 Februarie 2011
Vezi aici :
www.avocatnet.ro/content/art...

Am gasit de curind si urmatorul text undeva:

Dupa ce a decis ca imobilele ridicate fara acte nu pot fi autorizate ulterior, guvernul modifica si Legea constructiilor pentru a le putea darama.
Zeci de mii de imobile s-au construit fie fara autorizatie, fie cu mai multe etaje decât prevedeau documentatiile eliberate de primarii. Iar, dupa cum recunosc chiar autoritatile locale, multe dintre ele "impodobesc" acum centrele sau zonele protejate ale marilor orase.
Toate ar putea fi însa demolate pâna la finele acestui an daca executivul va aproba un proiect de ordonanta de urgenta care modifica Legea constructiei, promovat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).
"In urmatoarea modificare pe care o vom face, si anume cea care vizeaza Legea 50, vom propune o singura varianta pentru cei care nu respecta legea si cons tru iesc fara sa tina cont de ea: demolarea", a explicat ministrul dezvoltarii, Elena Udrea.
Noile prevederi, în vigoare din martie. Si, dupa cum au dat asigurari surse guvernamentale, Legea constructiei va fi modificata pâna la începutul lunii martie. Intre timp însa, cei care au ridicat cladiri fara autorizatie nu-si mai pot "legaliza" constructiile. Asta pentru ca executivul a aprobat deja o ordonanta de urgenta prin care este modificata Legea urbanismului ...
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
Elena Perianu, Traducator autorizat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indiviziune lazzaretto lazzaretto Eu si fratele meu suntem copropietari pe o mostenire avand act de succesiune cu cota de 1/2. El a mai ridicat o constructie in 1998 formata din o camera, ... (vezi toată discuția)
Cum obtin acte pentru o casa deja construita acum mai bine de 10 ani? andreeanicoleta andreeanicoleta va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat daca puteti....am construit o casa in 2001 fara autorizatie de constructie....am dori sa intram in legalitate insa ... (vezi toată discuția)
Intabulare locuinta ContSters269846 ContSters269846 poti si cum sa intabulezi locuinta fara autorizatie de constructie ,construite pina in 1991,fara schita si alte documente doar cu certificat de autentificare (vezi toată discuția)