avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoaterea unui minor din tara insotit de mama, fara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoaterea unui minor din tara insotit de mama, fara tata

Am o fetita de un an si o cresc singura. Copilul a fost recunoscut de tata la varsta de 3 luni printr-o declaratie notariala. Tatal nu este cetatean roman, este din Mauritius. Intrebarea mea este pot sa scot din tara fara a avea acordul scris al tatalui? Sau ce este necesar pentru a putea scoate copilul din tara?
Si a doua intrebare: cum pot sa ma stabilesc in alta tara cu copilul?
Cel mai recent răspuns: gege38 , utilizator 00:02, 11 Februarie 2011
aveti nevoie de acordul tatalui.
Trebuie sa-l dati in judecata pe tata si sa solicittai instantei de la domiciliul minorului sa vi se incredinteze dvs. copilul .Dupa ce obtineti hotararea de incredintare nu veti mai avea nevoie de acordul tatalui pentru a va misca liber cu copilul peste granita.
Multumesc pentru raspuns! Sa inteleg ca ar trebui sa solicit instantei incredintarea copilului. Pentru asta imi trebuie un avocat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie cu minor in strainatate (parinti divortati) ContSters231389 ContSters231389 Buna seara. Sunt mama unei fetite de 5 ani, divortata anul trecut. Fetita mi-a fost incredintata spre crestere, prin hotarare judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)
Calatoria in strainatate cu copil minor albertmihaela albertmihaela Buna ziua. Am intrat intr-o mare problema si cer sprijinul dumneavoastra ca sa pot remedia problema. Pe scurt, am fost intr-o relatie de 2 ani de zile cu ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului si mama sa nu vrea carmenconstantin carmenconstantin Va salut , va rog daca cineva ma poate ajuta sa-mi explice cum sa recunosc un copil asumindu-mi obligatiile si drepturile de tata cu toate ca mama minorei se ... (vezi toată discuția)