avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere prefectura pentru titlu proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere prefectura pentru titlu proprietate

Buna ziua,
Bunica mea are un teren pe care primaria din sat refuza sa ii dea titlu de proprietate (atat ei, cat si altor sateni aflati in aceeasi situatie). Cand a cerut explicatii, cei de la primarie i-au spus sa faca o cerere la prefectura care sa le solicite lor eliberarea titlurilor. Cum ar trebui sa arate o astfel de cerere?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: airtobreathe , utilizator 08:48, 9 Februarie 2011
O asemena cerere se adreseaza comsiei judetente de fond funciar sau prefectului pentru eluiberarea titluluiCererea trebuie insotita de acte sau demersurile ce rezulta din acte pentru reconstituirea proprorietatii terenului
Stati sa ne lamurim putin: bunica a depus cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenului respectiv in baza vreunei legi a fondului funciar? (cu mentiunea ca cererea trebuia sa fie in termen) sau este vorba de teren aflat in curte pentru care nu are acte? Pentru ca daca este vorba de revendicare, primaria trebuia sa decida daca cererea este aprobata sau nu si sa trimita dosarul la prefectura in vederea emiterii titlului de proprietate, iar daca este vorba de teren in curte pentru care nu are acte, vorbim de procedura emiterii Ordinului Prefectului in conditiile art. 23 din legea 18/1991, ceea ce este o alta poveste...
cand a solicitat bunica sa i se atribuie terenul?
Bunica a solicitat titlul de proprietate impreuna cu alti proprietari ai parcelelor alaturate in mai multe randuri. Insa terenul este acum un lac care se afla in gestiunea unui investitor local care practica piscicultura acolo. Dansa are 3 parcele acolo, din care pe una are titlu de proprietate, iar pentru celelalte 2 nu au vrut sa-i elibereze titlu. Mentionez ca are si acte doveditoare (extras cf si registru agricol, din care reiese ca e mostenitoarea terenurilor). Cei de la primarie i-au spus ca ei nu-i mai elibereaza pentru celelalte 2 si i-au spus sa mearga la prefectura. In acest caz, de ce acte are nevoie pentru a depune cererea la primarie?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare titlu de proprietate cristina miha cristina miha Va rog cine ma poate ajuta cu un raspuns! Tatal meu a facut act de vanzare cumparare ptr.casa si teren aferent 250 mp in 1988.La incheierea actului au fost ... (vezi toată discuția)
Recunoastere drept proprietate drglat drglat Buna ziua! As dori un sfat in legatura cu urmatoarea problema: In urma cu mai bine de un an bunica mea a murit si a lasat in urma o mostenire constand in mai ... (vezi toată discuția)
Obtinerea titlului de proprietate cureleaf cureleaf Buna ziua! Bunica sotului meu vrea sa ne vanda ternul si casa ei dar nu detine titlu de proprietate asupra casei si terenului respectiv. In momentul de fata ... (vezi toată discuția)