avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Reincadrarea in munca a pensionarului beneficiar de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Reincadrarea in munca a pensionarului beneficiar de pensie de invaliditate gradul 2

Buna seara ,as vrea sa va intreb (si sa-mi raspundeti) ,daca in urma pensionarii pe caz de boala gradul 2,ma pot angaja (UN LOC DE MUNCA CARE NU NECESITA EFORT FIZIC),fara sa-mi pierd pensia sau daca o pierd in urma reangajarii.
multumesc .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:28, 8 Februarie 2011
Numai in cazul pensiei de gr.3 puteti presta activitate 4 ore pe zi.
Potrivit art. 69, lit. b) din Legea nr. 263/2010 invaliditatea de gradul II este caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca. Chiar daca solicitati suspendarea platii pensiei si va angajati, la urmatoarea revizuire ramaneti fara pensie de invaliditate. Angajandu-va ati demonstrat ca sunteti apt de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea platii pensiei de invaliditate gradul 2 mosu73 mosu73 Sunt pensionar gradul 2 la 37 ani diagnostic hepatita c dar vreau la munca .Am 2 copii minori si nu ma mai descurc cu 3,5 mil.CE TREBUIE SA FAC?:sorry: (vezi toată discuția)
Drept munca pensionari de boala homereg homereg Daca sunt in pensie de boala gr. 2 am voie sa fiu asociat in SRL sau sa am Intrepr Individuala ??? Motivatie va rog ! (vezi toată discuția)
Pensie de boala nicolauconstanta nicolauconstanta Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca am pensie de boala gr 2,pot lucra 4 ore pe zi ? Va multumesc (vezi toată discuția)