avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... referate la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

referate la locul de munca

in cursul zilei de astazi am primit o notificare la locul de munca prin care mi s-a transmis ca voi fi sanctionata conform referatului nr...... prin simplul motiv ca mai multe zile la rand la faza de lucru am scris un numar fix de piese .mi s-a spus ca de ce nu am putut oscila cu valoarea numarului de piese in fiecare zi cate mai multe.este corect sa se procedeze asa?atata timp cat eu am realizat productia zilnic?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 22:20, 7 Februarie 2011
este important sa va respectati norma de munca, in functie de care sunteti si retribuita. probabil sefii dvs, carora le raportati zilnic productia realizata au gandit ca este greu de realizat zilnic acelasi numar de piese, chiar daca v-ati respectat norma de munca. incercati sa clarificati care a fost fundamentul acelui referat si ce vi se imputa in continutul acestuia. nu omiteti din rationament si politica firmei in ceea ce priveste productia realizata si norma de munca pentru fiecare salariat productiv.
Nu se poate aplica sanctiune fara a face cercetarea prealabila si a da posibilitate salariatului sa aduca dovezi si argumente in favoarea sa. Daca se intampla puteti contesta in instanta. (Nu trebuie curaj, numai demnitate).
Daca nu ati fost chemata la o cercetare disciplinara,acest act este ilegal.

Codul Muncii

Art. 267
(1) Sub sanctiunea nulitatii absolute, nici o masura, cu exceptia celei prevazute la art. 264 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
(2) In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii.
(3) Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute la alin.
(2) fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.
(4) In cursul cercetarii disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa si sa ofere persoanei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este.

Art. 268
(1) Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.
(2) Sub sanctiunea nulitatii absolute, in decizie se cuprind in mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern sau contractul colectiv de munca aplicabil, care au fost incalcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care, in conditiile prevazute la art. 267 alin. (3), nu a fost efectuata cercetarea;
d) temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
e) termenul in care sanctiunea poate fi contestata;
f) instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata.
(3) Decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii.
(4) Comunicarea se preda personal salariatului, cu semnatura de primire, ori, in caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandata, la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta.
(5) Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
andymaurul, utilizator
in data de 11.02.sunt citata la birou pt acest motiv.ei constata ca in momentul cand ajung la un un numar fix ma opresc si numai vreau sa fac nici o piesa in plus spunand ca ma abat astfel de la regulamentul de ordine interioara a firmei.nu as sti ce declaratie sa dau privind acest subiect
Exista o norma stabilita? Dar daca depasiti norma sunteti bonificata la salariu? Colegii va depasesc pe dv. sau depasec norma? Plecand de la faptul ca va realizati norma nu este temei de sanctiune. Pentru a va determina sa o depasiti va trebui sa va stimuleze. Deasemenea pregatirea profesionala determina ca un salariat sa fie mai perspicace si mai iute la manuiri decat altul. Si nu uitati " la munca egala salariu egal". Bafta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de sanctionare saftmiki saftmiki deciziile de sanctionare se inregistreaza la ITM?am un angajat care a a savarsit o abatere si i-am dat un avertisment scris in care am specificat ca i se va ... (vezi toată discuția)
Lagalitate cercetare disciplinara ANDREI2002 ANDREI2002 Buna ziua. Cercetarea disciplinara presupune intalnirea efectiva, fizic, cu comisia e cercetare , sau este de ajuns sa trimit o nota explicativa pe mail si ... (vezi toată discuția)
Raspundere disciplinara bubu.g bubu.g Buna Dimineata!Ce prevedere legala exista daca pentru aplicarea unei sanctiuni disciplinare in sensul ca salariatul va fi trecut pe alt post , este muncitor si ... (vezi toată discuția)