avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna seara.v-as ruga sa imi spineti si mie cum sa procedez in legatura cu o mostenire.parintii mei s-au despartit in urma cu 32 ani.impreuna au facut o casa cu 4 cam si dependinte si 2 copii.in 1979 s-au despartit si copii au fost impartiti 1 cu 1
si sa facut partaj mama plecind din casa.intre timp tatal sa recasatorit si a mai avut un copil cu actuala sotie,copil care a decedat in urma cu 8 ani.aceasta mai are din alta casatorie o fiica care sta in casa cu tatal meu si actuala sotie.Intrebarea este ce drepturi ne revin noua dupa decesul tataluiSI CARE ESTE PROCEDURA LEGALA.CA NU AS VREA CA SORA MEA SA RAMINA DOAR UN SIMPLU PRIVITOR DE LA POARTA.MENTIONEZ CA TOT GREUL PE UMERII EI AU FOST CA TATAL NOSTRU ESTE BOLNAV DE ALZAIMER SI ESTE IN ULTIMA FAZA.iar actuala sotie nu cred ca va recunoaste eforturile depuse de ea.

.
Cel mai recent răspuns: gimmarian , utilizator 23:23, 7 Februarie 2011
actuala sotie mosteneste o cota de 2/8 din bunurile ce compun masa succesorala iar dvs. si sora cate 3/8 fiecare.
bunul nu este in pericol de a fi scos la licitate deoarece mai mult decat sigur este posibila partajarea acestuia in natura ( sau daca nu, in echivalent)
daca cedati (renuntati la mostenire) nu cedati in favoarea surorii, ci in favoarea tuturor celor care accepta mostenirea, deci si in favoarea sotiei daca accepta si aceasta. solutia este sa acceptati mostenirea dupa care sa cedati in favoarea surorii in cadrul partajului, sau sa-i donati cota dvs, dar asta dupa ce mosteniti.
deocamdata mergeti impreuna cu sora la un birou notarial si dati o declaratie in care sa spuneti ca acceptati mostenirea dupa tatal dvs.
Obligarea mamei vitrege nu este o solutie si oricum un asemenea acord ar insemna un pact asupra unei mosteniri nedeschise, care este interzis expres de codul civil
IN CAZUL IN CARE NU PUTEM INTRA IN POSESIA ACTELOR CE PUTEM FACE?
CA ORICUM NU CRED CA ESTE ATIT DE BINEVOITOARE SA NI LE DEA.SI AM INTELES CA SUNT SI CEVA PROBLEME CU ACESTEA PE LA FINANCIAR CEVA LEGAT DE STRADA RESPECTIVA NU STIU PREA MULTE CA NU AM AVUT O RELATIE APROPIATA CU TATAL MEU SI SOTIA ACESTUIA.ACUM VA SPUN CE AM AUZIT SI EU DE LA SORA MEA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire NAARGHYTA NAARGHYTA Buna ziua. Am nevoie de niste raspunsuri concrete in cazul unei mosteniri. Mama mea, in urma decesului tatalui meu a ramas unica proprietara a apartamentului ... (vezi toată discuția)
Bună. suntem doua surori gemene și tatăl nostru sa căsătorit ... Feisan Feisan Bună. Suntem doua surori gemene și tatăl nostru sa căsătorit în urmă cu o altă femeie de 17 ani mama noastră e decedata de 19 ani. Dacă tatăl ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)