avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Garantie buna executie contract
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Garantie buna executie contract

Buna Ziua,

La incheierea contractelor de prestari servicii, clientii imi solicita o garatie care sa ateste ca serviciile vor fi prestate, ca bunurile lor vor fi in siguranta pe perioada contractului etc.
Am considerat ca cea mai buna metoda de a le oferi aceasta garantie ar fi constituirea unui cont bancar special de garantie (pt garantia de buna executie a contractului).
Problema este ca orice banca imi spune ca tot ceea ce trebuie sa faca beneficiarul este sa emita o scrisoare prin care solicita eliberarea garantiei in favoarea lui, iar banca ii da banii fara alte discutii.
In concluzie, daca Beneficiarul este de rea credinta, eu raman fara bani.

Aveti vreo sugestie asupra altor modalitati de constituire a unei garantii de buna executie a contractului prin care sa fiu si eu acoperit, nu doar beneficiarul?

multumesc

Alte discuții în legătură

Garantii ContSters21743 ContSters21743 Buna tuturor. Ce garantii de plata poate solicita o firma intr-un contract de pres serv ca sa fie sigura ca beneficiarul va achita sumele respective? In ... (vezi toată discuția)
Garantia de buna executie donigao donigao Buna ziua, Daca am constituit o garantie de buna executie la o banca comerciala prin constituirea unui depozit din banii proprii (nu m-a creditat banca) ... (vezi toată discuția)
Scrisoare bancara de buna executie ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! Scrisoare bancara de garantie de buna executie cand se solicita de catre autoritatea contractanta: la deschiderea ofertelor pentru licitatie sau ... (vezi toată discuția)