avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale intrebare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

intrebare

O firma care este autorizata pt codul CAEN trecut la obiectul principal de activitate , poate sa desfasoare si alte obiecte de activitate trecute la obiecte secundare sau trebuie sa ceara in prealabil autorizarea de la ONRC? Si care ar fi procedura? Aceea declaratie pe proprie raspundere ca sant indeplinite conditiile si pe urma eliberarea certificatului constatator? Trebuie ceruta autorizarea inainte de inceperea activitatii sau se poate si pe parcurs? Exista vreo amenda daca nu se cere autorizarea inainte de incepera activitatii si se cere pe parcurs?
Cel mai recent răspuns: alina240 , utilizator 17:44, 1 Mai 2008
O firma are un obiect principal de activitate si mai multe secundare.Obiectele de activitate ce se vor desfasura vor fi numai cele autorizate, adica acele coduri CAEN inscrise in declaratia pe proprie raspundere la constituire.
Se poate solicita autorizarea lor si in cursul activitatii , daca sunt trecute in actul constitutiv.
Daca se doreste o alta activitate ce nu figureaza in actul constitutiv, atunci se completeaza actul constitutiv si se depune o noua declaratie.
Ref la amenda, va pot doar spune ca nu puteti desfasura activtatile trecute in actul constitutiv daca nu sunt autorizate.

completez mesajul lui avoc71....
simpla obtinere a certificatuluoi constatator de la ONRC este primul pas in vederea autorizarii complete a unui punct de lucru.....urmeaza in functie de specificul firmei, autorizatia sanitara, sanitar veterinara, mediu, muncii, psi., primarie.....declaratia data la ONRC inseamna confirmarea faptului ca aveti cunostintele necesare privind legislatia in domeniile precizate si ca va obligati sa le respectati......... neinceperea procedurii de autorizare la institutiile abilitate, dau dreptul acestora de a aplica amenzi in conformitate cu prevederile legale
Sa inteleg ca dupa ce depun declaratia pe proprie raspundere la ONRC si obtin certificatul constatator trebuie sa mai merg separat pe la fiecare institutie pentru a obtine autorizatii separate?
Mentionez ca activitatea care ar urma sa se autorizeze ar fi activitate de consultanta, oare si in acest caz trebuie autorizatii de la fiecare institutie in parte sau e suficient declaratia si certificatul constatator de la ONRC?
consultanta pentru afaceri si management? chiar si un birou de consultanta fiind, aveti nevoie de autorizatia sanitara de functionare..........declaratia depusa la registrul com. ajunge si la ei iar in baza acesteia , inspectorii institutiei vin in control...... din experienta stiu!#-o
Multumesc pentru sfaturi. Tot nu am inteles, dupa ce depun declaratia pe proprie raspundere la ONRC si pe urma primesc certificatul constatator trebuie sa mai merg separat la fiecare institutie sau e suficient atat?

Alte discuții în legătură

Reinoire autorizatii sanitara, psi, mediu adibarbu27 adibarbu27 buna ziua! am un SRL ce are ca activitate Caen BARURI si mi-a expirat autorizatia sanitara . in 2008 am facut unele modificari si am mai autorizat si alte ... (vezi toată discuția)
Coduri caen legea 265/2022 onrc. Nata88 Nata88 Buna ziua! As fi foarte recunoscatoare pentru cei care ma pot ajuta cu un raspuns.. Incerc la ONRC sa elimin din ACTUL Constitutiv anumite activitati ... (vezi toată discuția)
Autorizatei vanzare produse cosmetice in salon Pisichela Pisichela Buna ziua, Pentru comercializare produse cosmetice in salon de infrumusetare, am nevoie de o autorizatie anume? Mentionez ca in obiectul meu de activitate ... (vezi toată discuția)