avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retur sume necuvenite?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retur sume necuvenite?

Cum a putut o banca sa imi retraga din cont banii pe care tot ei i-au bagat in cont din greseala, nu au nevoie de anumite aprobari pentru a face asta, acesta nu cumva este un abuz?
Depinde de ce fel de contract aveti cu banca, de exemplu daca aveti un cont curent si ati avut sume restante pentru administrarea contului si contractul prevede acest lucur, banca are dreptul sa retraga bani de pe cont etc….., depinde de la caz – la caz
=D> inteleg ca vroiati sa ramaneti cu banii in cont, desi aveti cunostinta ca au fost virati din greseala? si considerati ca este un abuz ca si-au luat banii inapoi, fara sa va ceara voie?
pai daca banca unde aveti contul si banca care v-a virat banii din greseala este una si aceeasi, operatiunea a putut fi facuta foarte simplu, fara sa fie necesar vreun acord din partea cuiva si fara sa va vatame in vreun fel.
este cat se poate de corect, de clar si de simplu.
puteti cere o explicatie, eventual in scris, din partea bancii cu privire la cele intamplate, insa nu este cazul sa considerati ca este un abuz din partea bancii ca si-a luat proprii bani, fara acordul dvs., desi nu aveti nici un drept asupra respectivelor sume.
Daca ati primit bani in cont din greseala de la cineva pentru ca a gresit nr. de contul etc..., sau banca a gresit contul..., nu aveti nici un drept asupra respectivelor sume intrate din greseala in contul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer bancar intr un cont scris gresit. cdmdorinelius cdmdorinelius Salutare, Am o mare problema, am transferat o suma de bani folosind serviciul on line al bancii X dar din pacate am scris gresit contul. Banii au fost virati ... (vezi toată discuția)
Bani in plus pe card - ce se intampla daca i-am cheltuit? Valer000 Valer000 Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu o informatie. Am card de la BT pentru alocatie iar pe el primesc in fiecare luna 42 lei.Ieri cand am fost sa imi ridic ... (vezi toată discuția)
Oprire alocatie pentru o suma virata gresit de banca in contul meu mireya mireya Buna seara.M-am confruntat cu urmatoarea situatie; am gasit in contul meu suma de 400 ron pe care i-am retras nestiind de unde provin )primul gand a fost ca de ... (vezi toată discuția)