avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Cabinet de psihologie clinica pe SRL. Este posibil asa ...
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Cabinet de psihologie clinica pe SRL. Este posibil asa ceva?

Vreau sa imi deschid un cabinet de servicii psihologice, insa in CAEN-rev2 nu am gasit niciun cod la care s-ar putea incadra.
Lamuririle de la Colegiul Psihologilor [ link extern ] .
Pe de o parte, se specifica faptul ca „Serviciile psihologice nu formeaza obiectul activitatilor comerciale prestate de catre societatile comerciale”.
Pe de alta parte, se spune ca „In fine, in art. 6 si 13 din lege, legiuitorul a prevazut formele de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de libera practica, respectiv, in regim independent (prin infiintarea de cabinete individuale, cabinete asociate, societati civile profesionale) sau in regim salarial (prin incheierea unor contracte individuale de munca cu beneficiarul serviciului de psihologie).”

Deci, in acest caz nu se poate face o societate comerciala pentru servicii psihologice, insa psihologul poate lucra in regim salarial la o societate comerciala.
Deci, in acest caz nu se poate face o societate comerciala pentru servicii psihologice, insa psihologul poate lucra in regim salarial la o societate comerciala.

Nu vreau sa fac PFA/Societate Civila Profesionala pentru simplul fapt ca mai am si alte activitati pe care vreau sa le desfasor prin aceeasi forma de organizare.

Ma poate lamuri cineva ce ar trebui sa fac? Cu ce cod CAEN pot funciona ca SRL?
Pot sa fac un cabinet cu codul 8690 - Alte activităţi referitoare la sănătatea umană ?
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
ssenssation, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:34, 9 Februarie 2011
Nu puteti sa infiintati o societate comerciala cu acest obiect de activitate, deoarece este o profesie liberala si are o lege care o guverneaza( Legea nr. 213/2004). Puteti doar sa aveti un contract de colaborare cu un SRL. Codul 8690- Alte activitati referitoare la sanatatea umana nu este pretabil acestei activitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesii liberale si srl deliadanea deliadanea Bună ziua! Vă solicit experiența și expertiza în următoarea situație: Activez într-o profesie liberală (psiholog) reglementată prin legea ... (vezi toată discuția)
Cabinet kinetoterapie OVIDIU ALEXANDRU OVIDIU ALEXANDRU daca am terminat facultatea de psihologie si fac un master cu specializarea kinetoterapie si recuperare, am dreptul sa imi deschid un cabinet ... (vezi toată discuția)
Cod caen cabinet psihologic machis machis Care este codul CAEN pentru activitate - Cabinet psihologic ? Vă mulţumesc (vezi toată discuția)