avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara recurs
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara recurs

buna ziua. am o nelamurire. acum 2 luni fiica mea i-a deschis mamei sale proces de continuare a pensiei alimentare si dupa varsta de 18 ani. s-a prezentat la tribunal, i-a fost admisa cererea si in plus judecatoarea i-a majorat pensia fetei de la 94 la 240 ron in functie de pensia paratei chiar dc noi nu am solicitat acest lucru. am urmarit pe portal just evolutia am vazut ca pe 21 a facut recurs dar acasa nu a venit nimic, nici o instiintare. insa pe portal just scrie asa: recurs: recurent: numele fostei sotii-LAC.I.A NUME AVOCAT, INTIMAT NUMELE fetei si iar recurent numele fostei sotii.de ce sunt 2 recurenti? ce inseamna LAC.I.A? si dc face recurs poate anula hotararea de prelungire de la data depunerii in instanta? fata nu a primit pensia de 2 luni, si stiu ca ar trebui sa primeasca in continuare de la data introd. act. in inst. va multumesc
Cel mai recent răspuns: anniela , utilizator 16:12, 9 Februarie 2011
Din moment ce fiica dv a devenit majora, iar ultima hotarare de stabilire a pensiei de intretinere si-a incetat efectele la majoratul fetei, cerera nu a fost de prelungire a pensiei, iar instanta nu a marit pensia de intretinere ci a stabilit pensia de intretinere pentru major, avand in vedere veniturile mamei la data depunerii cererii de chemare in judecata.
multumesc. deci ar putea ramane pensia la 240 lei? noi am cerut obligarea paratei sa plateasca pensia aflata in sarcina sa pana la terminarea studiilor. comunicarea a fost urmatoarea: pe rol sol cauzei civile avand ca obiect majorare pensie. scrie de art 86, art 101 cod familie, art 94 alin 1. in consecinta instanta urm sa adm cererea reclam. si sa dispuna obligarea paratei la suma de 240 lei cu titlu de pensie intr. lunara incepand cu data de 10.11.2010 si pana la term. studiilor . pe 20 ian trebuia sa primeasca pensia, dar nimic. ma duc la arhiva cu fata si cerem sa vedem dosarul si fac copie dupa recursul ei.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
ContSters185843, utilizator
Nu a-ti primit inca pensia deoarece hotararea nu este definitiva si irevocabila,declarand recurs partea adversa trebuie sa asteptati hotararea care se va da in recurs. Daca hotararea ramane neschimbata va trebui sa plateasca din urma, adica din data de 10.11.2010 si pana la terminarea studiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorare pensie alimentara ContSters185843 ContSters185843 buna ziua! sunt despartit de fosta mea sotie de zece ani iar fata noastra mi-a fost incredintata mie la divort. In decembrie 2010, fata a implinit 18 ani dar ... (vezi toată discuția)
Recurs cuziamusia cuziamusia in cererea de recurs (dupa un proces civil pt majorarea pensiei de intretinere), paratul-recurent a cerut casarea sentintei atacate ca netemeinica (a motivat ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere ContSters185843 ContSters185843 in noiembrie am depus la trib sect 6 o cerere de prelungire a pensiei alimentare pe care o primesc de la 'mama' mea pana la terminarea studiilor cel mult pana ... (vezi toată discuția)