avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia la zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia la zi

buna,am si eu o mica sau mare nelamurire.de exemplu prietenul meu ieri a cerut sefului sau demisia la zi,avand in vedere k si-a gasit de munca in strainatate si a trebuit sa plece aseara dincolo,dar seful nu vrut sa ii dea o cerere de demisie,pt demisia la zi,conditionandul sa ma ramana,si sa ma faca nustiu cat la suta din targhet doar pt ca seful sa iasa bine ca targhet,prietenul aseara a plecat dincolo.
eu din cate stiu se poate da demisia la zi,fara a fi conditionat de completarea unei parti din targhet si fara a fi conditionat sa ma ramana ca sa i se dea sa completeze o cerere de demisie,daca acesta pleaca in strainatate.stiam k se aplica cu preaviz sau refiuzare incetare contract de munk la cerere in cazul in care si-ar fi gasit de munk tot in romania.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 13:46, 9 Februarie 2011
prietenul meu ieri a cerut sefului sau demisia la zi

Prietenul tau, ca subaltern, nu putea sa ceara demisia sefului sau.

Poate vrei sa spui ca prietenul tau a vrut sa-si dea demisia!
In acest caz seful nu ii da cerere, cererea o face singur dar este obligat sa efectueze perioada de preaviz de 15 zile. Angajatorul poate renunta la efectuarea acestei perioade dar va trebui ca prietenul tau sa il convinga. Daca nu il convinge si pleaca totusi, ii va desface contractul displinar pentru absente nemotivate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie - nerespectare preaviz ContSters171121 ContSters171121 Buna ziua. Sunt angajat la o firma inca in perioada de proba (30 de zile). Mi-am dat preavizul deoarece am gasit intr-un loc mai bun si ne-am inteles verbal cu ... (vezi toată discuția)
Preaviz cu probleme sau nu nileni nileni in luna decembrie am fost in concediu medical pentru ingrijirea copilului pina la 7 ani. apoi pe 23.12 si 24.12 am lucrat.dupa terminarea programului mi-am ... (vezi toată discuția)
Demisie Nicoletapostolache Nicoletapostolache Buna seara, am și eu o problema..Vreau să mă mut in alt oraș unde am găsit și loc de muncă doar că actualul șef mă forțează să stau in preaviz ... (vezi toată discuția)