avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa divortez!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa divortez!

Casatorita de 13 ani am un copil de 9 ani si de 1 an pur si simplu am fugit de acasa datorita sotului meu care nu era violent fizic dar era extrem de gelos nu aveam voie sa ies afara sau sa intarzii de la servici ca ma ameninta am fost izolata de lume. Copilul sta de 3 ani cu mama mea in alta localitate. Pot cere divortul? Si ce sanse am sa obtin custodia copilului?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 11:42, 15 Mai 2008
sigur ca puteti formula o cerere de divort in care sa obtineti si copilul. O casatorie nu insemana izolarea de toata lumea, femeile, mai mult ca oricand, au nevoie de o viata sociala, de prieteni, de afirmare, pacat ca o parte dintre partenerii nostri nu pot intelege acest lucru.

Puteti sa cautati un avocat sa va sfatuiasca ce trebuie sa faceti, pentru a nu tergiversa prea mult lucrurile ( asta in cazul in care v-ati decis sa divortati).
Si eu consider ca in situatia Dvs. cel mai bine ar fi sa descideti unproces de divort. Cu aceasta ocazie se va stabili si cuui ii va fi incredintat minorul pana la implinirea varstei de 18 ani, cu obligatia corelativa in sarcina celuilalt parinte de a plati lunar pensie alimentara.
In cazul Dvs., cred ca aveti sanse foarte mari de a va fi incredintat minorul, chiar daca inprezent acesta este crescut de mama Dvs. banuiesc ca ati pastrat permanent legatura cu acesta, iar el este mult mai atasat de Dvs. decat de tatal sau. de asemenea, la proces va trebui sa dovediti ca puteti sa asigurati conditii bune de crestere, dezvoltare si educare a minorului, chiar daca acestea se realizeaza cu ajutorul mamei Dvs.
Va doresc succes! ar fi bine sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele!
Cu privire la divorţ nu există îndoială că nu-l puteţi cere. Mai ales că soţii sunt despărţiţi în fapt de mai bine de un an şi presupun că mama dv., şi poate o prietenă, poate veni ca martor pentru a arăta instanţei motivul pentru care aţi părăsit domiciliul conjugal şi motivul pentru care aţi ales să lăsaţi minorul la mama dv.
Astfel încât cererea nu poate fi respinsă pe motiv că dv. sunteţi vinovată în exclusivitate pentru desfacerea căsătoriei.

Cu privire la încredinţarea minorului, în faţa instanţei se vor produce probe: ancheta socială, martori care vor arăta de cine este mai ataşat copilul, cine a păstrat legături cu acesta, condiţiile în care l-aţi putea creşte şi educa în cazul încredinţării copilului, mijloacele materiale de care dispuneţi, mediul în care va creşte etc.
Succes, dar nu plecaţi la drum fără avocat!
Dar in situatia mea par vinovata de parasirea domiciliului si cum as putea motiva cererea de divort?
Va multumesc tuturor pt. sfaturi.

Alte discuții în legătură

Divort prelungit yvon yvon Buna ziua ! In octombrie 2009 am introdus actiune de divort, motiv- violenta domestica. Sotul a facut intampinare si acum ambii avem statulul de reclamant si ... (vezi toată discuția)
Divort intre parinti! trebor trebor Buna ziua! Am 18 ani si parintii mei vor sa divorteze. Tatal meu intenteaza sa bage actele de divort pe motivul ca mama mea a parasit domiciliul desi aceasta ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat dolores dolores Sotul meu a intentat proces pentru desfacerea casatoriei iar eu nu intentionez sa ma prezint la tribunal.Ce trebuie sa fac acum ? Sunt de acord cu divortul dar ... (vezi toată discuția)