avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj casa primita de la parinti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj casa primita de la parinti

Buna ziua,

Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii electrice) in valoare de cca 60.000 euro. O vor cumpara cu banii lor, pe numele nostru. Inainte de a o cumpara, au contribuit la constructia ei aprox. 20.000 euro si au chitante si facturi pe numele lor. Eu si sotia vom contribui cu cca 15000 euro dupa ce va fi cumparata. Dupa ce casa va fi cumparata pe numele nostru, trebuie sa mai facem un credit de cca 30.000 euro pentru a cumpara mobila, zugraveli, gard, gradina, etc...

--- In cazul unui eventual divort, la partaj, se tine cont de contributia parintilor sotiei? va avea dreptul la mai mult daca va face dovada contributiei cu facturile si chitantele de care vorbeam mai sus?
--- Daca eu primesc de la mama prin contract de vanzare-cumparare un apartament de cca 60.000 euro, cum va contribui la partaj?

Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: ContSters54829 , utilizator 22:53, 6 Mai 2008
Finisaje si/sau dotari semnificative sau nu la prima vedere, contribuie si acestea la finalizarea imobilului; asa ca luati si dvs chitante pe absolut orice achizitionati pt casa sau achitati la diverse societati pentru lucrari. In caz de partaj, se face o evaluare totala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionarea unui imobil, o suma a noastra si una a mamei mada_g mada_g buna ziua, eu cu sotul meu dorim achizitionarea unui imobil dar nu avem toata suma, suma pe care o avem revine din darul de nunta,dar la banca este pusa pe ... (vezi toată discuția)
Partajul judiciar - nuante leslie leslie In cazul in care sotul si sotia au cumparat/construit in timpul casatoriei un teren+ vila la tara si doua garsoniere in oras, date in folosinta copiilor, toate ... (vezi toată discuția)
Rog sfatul unui avocat cocutza13 cocutza13 Buna ziua, Rog un avocat sa ma lamureasca in problema aceasta. Sunt casatorita de 10 ani, inainte de casatorie (deci pe numele de fata) parintii mei ... (vezi toată discuția)