Buna Ziua numele meu este NELU si de curand am fost condamnat printr-o sentinta penala la o amenda de 1000 lei ptr conducerea unui autovehicol sub inluenta alcoolului art 87 al 1 din OUG 195/2002 cu aplicarea art 13 C penal rap. la art 320 al1 din legea 202/2010 si 74 lit a,76lit e C penal .Atrage atentia inculp. asupra prev art 63 ind 1 cod penal.Aceasta este sentinta INTREBAREA mea este cand ma pot prezenta la un nou examen de conducere ?ptr redobandirea permisului de conducere mentionez ca amenda si cheltuiele de judecata au fost achitate in momentul de fata astept sa-mi soseasca acasa sentinta in original ptr a prezenta-o la poltie impreuna cu copiile chitantelor de plata a amenzii ptr a -mi fi anulat permisul de conducere.Conform art 116 alin 1 lit a al OUG 195/2002 as putea sa ma prezint la un nou examen la 6 luni dupa executarea executarii amenzii penale? sincer imi pare rau ptr ce am facut si sper sa nu mai apar in fata instantei vreodata va multumesc astept un raspuns
In cazul condamnarii la amenda penala, va puteti prezenta la examen potrivit art.116 al.1 lit.a) din Oug195/2002 dupa 6 luni de la data executarii pedepsei.
Singura mea neclaritate in privinta hotararii dvs. este cum a aplicat instanta o amenda penala in conditiile in care pedeapsa pentru infractiunea prev de art.87 al.1 din Oug.195/2002 este cuprinsa intre 1-5 ani inchisoare, fara sa avem in text posibilitatea alternativa a aplicarii amenzii :hm:
In privinta comunicarii hotararii, in cazul dvs. hotararea penala nu se comunica, se comunica doar dispozitivul hotararii si asta numai in situatia in care ati lipsit la judecata si pronuntare.
In concluzie, daca nu va aflati in situatia de mai sus, pentru a intra in posesia hotararii penale, daca termenul de apel a expirat si hotararea a fost redactata, este necesar sa mergeti la arhiva instantei de fond si sa formulati o cerere pentru eliberarea unei copii xerox a acesteia.
Pentru legalizarea acesteia, este necesara formularea unei cereri adresate presedintelui instantei, taxa de timbru de 2.00 lei, timbru jud. de 0,15 lei si hotararea a carei legalizare se solicita.
da d-na simonette eu detin o copie a dispozitivului a sentintei penale prin care am fost condamnat la aceasta amenda pe care am ridicat-o de la tribunal dupa 15 zile aprox.cu care am achitat amenda dar nu stiu cum si-a motivat d-na judecator sentinta sant si eu curios voi scoate o copie de la judecatorie in schimb am sa va pun la dispozitie condamnarea oricum ea este publica cautati judecatoria baia-mare pronuntari din data de 21. 01. 2011 sau din data de 10 .12 2010 unde mai sant doua cazuri asemanatoare