avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract de nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract de nevoi personale

Buna ziua. Am si eu o intrebare : am divortat de 2 ani iar in timpul casniciei noastre fostul meu sot a contractat un imprumut pentru nevoi personale pt.persoane fizice , contract pe care l-a semnat doar el cu banca Piraeus( pe 10 ani) iar pe mine m-au pus sa semnez ca sint de acord ca le sa ia acest imprumut . Mentionez ca pe contract eu nu am semnat iar ratele le-a platit fostul meu sot . Banii i-a investit in afaceri la negru . Acum ca sintem divortati ma ameninta ca ma va da in judecata ca sa platesc si eu jumatate din credit ? Are acest drept ? Va trebui sa platesc si eu rate la acest credit ? Eu nu stiu ce a facut cu banii .
Cel mai recent răspuns: Z.A.G. , utilizator 21:21, 9 Februarie 2011
Da, are acest drept, in masa partajabila intra si activul ( bunuri comune ) si pasivul ( datorii).
Ati facut si partajul acum doi ani? Mai sus scrieti ca ati fost pusa sa semnati apoi ca nu ati semnat.Ce anume ati fost pusa sa semnati?
Nu imi mai aduc bine aminte ce act am semnat dar o copie dupa contract este la mine si nu am semnat pe el doar fostul meu sot . Am facut o adresa scrisa catre banca iar ei mi-au raspuns ca nu apar in evidentele lor nici ca coplatitor , nici ca titular de credit si nici ca girant la acest credit . Adevarul este ca eu nu am citit hirtiile deoarece erau stufoase si nu stiam nici termenii dar mi-a explicat dl. de la banca ca prin acest act imi dau acordul ca el sa ia acest credit .
Partaj la tribunal nu am facut deoarece mi-a lasat apartamentul mie printr-un act "Partaj voluntar" facut la notar si autentificat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit cu buletinul Sorina75 Sorina75 Buna ziua, Am luat un credit cu buletinul in urma cu catva ani. Creditul este pe numele meu iar sotul meu girant.....in urma cu un an am divortat, ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat prin prima casa marcelutza marcelutza Buna seara, As avea nevoie de uin sfat: In urma cu 1 an s-a cumparat un apartament la bloc cu Prima casa,de cei 2 soti.Acum sotii sunt in divort. ... (vezi toată discuția)
Soția a semnat contractul de credit pentru prima casă cu două zile înainte de căsătorie. ratele s-au plătit în timpul căsătoriei, e bun propriu sau bun comun? Pulux Pulux Buna ziua, In urma cu ceva ani, am decis sa luam un apartament prin prima casa. Dupa lungi cautari, drumuri la banca, am reusit sa semnam contractul de ... (vezi toată discuția)