avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... motivarea si redactarea hotararii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

motivarea si redactarea hotararii

Cf. art. 264 Cod. proc. civ.,
Motivarea hotararii se va face in termen de cel mult 30 de zile de la pronuntare.

As dori sa pun urmatoarea intrebare: De vreme ce motivarea inseamna expunerea motivelor de fapt si de drept care au dus la pronuntarea hotararii respective, expunere care se face in scris, si se semneaza de catre jude (sau juzi; caz in care se mentioneaza si parerea juzilor ramasi in minoritate), asta oare nu inseamna ca si redactarea ar trebui sa se faca in aproximativ acelasi interval maxim, tinand cont de faptul ca grefierul nu modifica, ci numai redacteaza cele scrise de jude?
Cel mai recent răspuns: razvan79vl , utilizator 12:33, 11 Iulie 2011
Motivarea unei hotarari judecatoresti se face in scris si, pe cale de consecinta, se redacteaza in termenul prevazut de lege.
Teoria este frumoasa, practica ne omoara.Ati auzit,candva, undeva vreo motivare,redactare in termen?
Daca da,respectivii judecatori ar merita felicitati!
Buna ziua! Profit si eu de aceasta discutie deschisa sa va mai semnalez ceva.
Astfel si eu am primit o hotarare dupa 7 luni de la pronuntare(am facut adrese la Curtea de Apel Bucuresti si CSM ca problema sa-mi fie rezolvata). Sentinta civila a fost redactata in data de 16.06.2011(pronuntarea era din noiembrie 2010) si comunicata azi.Motivul "veseliei" mele este acela ca judecatorul care a pronuntat hotararea, la data motivarii nu mai avea calitatea de magistrat(intrase in avocatura din aprilie 2011).Ma intreb nu cumva aceasta hotarare trebuia motivata de presedintele CAB? Nu cumva aici este o ilegalitate?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile oferite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de motivare si redactare dumifilote dumifilote Care este termenul de motivare redactare si comunicare in cazul unei sentinte pe fond funciar? Raportat la NCPC, mai opereaza prevederile art. 5, alin. 2, ... (vezi toată discuția)
Termen hotarare judecatoreasca dupa noul cod civil 2014? DanMitroi DanMitroi Buna ziua, M-ar interesa care este termenul maxim pentru redactarea unei hotarari judecatoresti dupa noul cod civil? Hotararea s-a pronuntat, am facut si o ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca laumotor laumotor Am fost parte intr-un proces civil a carui pronuntare a fost data pe 31 Octombrie 2014 si al carui rezultat nefavorabil il gasesc pe site-ul judecatoriei dar ... (vezi toată discuția)