avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie privata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie privata

Buna ziua!
Cui trebuie sa ma adresez in cazul in care am subscris la un anumit fond de pensii private obligatorii dar m-am "trezit" repartizat la un alt fond de pensii pentru ca spun ei nu am subscris la nici un fond sau am subscris la mai multe.
Mentionez ca vrea sa raman la fondul la care am subscris eu.

Va multumesc!
Din pacate nu mai aveti ce face, intrucat perioada initiala de aderare s-a incheiat. Daca ati fi initiat procedura inainte, puteati sa va adresati fondurilor la care nu ati participat dar figurati ca semnatar, mentionand ca nu ati semnat dvs si ca nu doriti sa ramaneti la ei. Toate societatile de administrare au facut concilieri pe aceasta tema si au respectat dorintele participantilor. Acum insa nu puteti decat sa mergeti la politie si sa faceti plangere de fals, daca nu ati semnat dvs. Daca ati semnat dvs la mai multe, nu aveti decat sa va multumiti cu fondul la care ati fost repartizat(a).
Puteti intra pe site-ul Comisiei de supraveghere a Sistemului de pensii Private , aveti acolo toate informatiile care v-ar interesa si puteti face si o sesizare acestei comisii, aratand problema dvs. Ei va vor spune de ce ati fost repartizata aleatoriu ( banuiesc ca nu ati fost validata pentru fondul pentru care ati subscris, intrucat un agent al altei societati a avut acces la datele dvs. de identificare si v-a semnat un act de aderare: in cazul in care exista doua sau mai multe obtiuni, ele se anuleaza si sunteti repartizata aleatoriu). Au fost f. multe cazuri de acest gen, eu am un asemenea caz pe rol si sunt dezamagita inainte de solutie, intrucat nimenui nu sesizeaza pericolul acestei fapte, folosirea datelor personale fara accesul titularului, cu un motiv injositor, strict pentru ca agentul sa castige niste bani.
Puteti face si o plangere penala, in legea 411/04 este incriminata o asemenea fapta, dar mai intai trebuie sa identificati persoana care v-a inscris in mod automat la acel fond de pensii, fara a avea consimtamintul dvs.
sdianaviolina a scris:
folosirea datelor personale fara accesul titularului, cu un motiv injositor, strict pentru ca agentul sa castige niste bani.

Nici macar nu-i castiga. Din cate am vazut pana acum, administratorii de fonduri platesc comisionul numai dupa validarea de catre comisie.

Plangerea penala se poate face si fara sa se cunoasca faptuitorul, asta vor stabili organele de cercetare.
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2008
ContSters20980, utilizator
Pai nu castiga agentu ci chiar societatea de pensii private, pentru care chiar conta numarul declarat de aderenti, nu?:training: A fost lupta pentru cel mai tare castiga mai multi!

Perioada de aderare a trecut de mult, e adevarat, dar cand ati primi informarea de repartizare aleatorie? si in ea nu aveti precizate actiunile pe care le puteti face? trebuie sa aveti un termen pt asa ceva, respectiv sa retrageti subscririle care nu va apartin...

Daca chiar nu, mai exista optiunea de transfer la alt fond la solicitarea dvs, care va costa cativa banuti, puteti vedea pe site-ul oficial: [ link extern ]
Buna ziua!am si eu o intrebare..in cat timp de la angajare trebuie sa optezi pentru pensia privata?tin sa precizez ca m-am angajat la 1 feb la un scm.Multumesc anticipat pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Fals in actul de aderare la pensia privata obligatorie rea_mica rea_mica Fara sa stiu, o persoana(necunoscuta mie deocamdata), a intrat in posesia unei copii dupa buletinul meu si a incheiat fara acordul meu un act de aderare la un ... (vezi toată discuția)
Pensie privata dascalu  marta dascalu marta ce vrea sa spuna o pensie privata, cat este de eficienta si sigura (vezi toată discuția)
Carte de munca? sebisibiu sebisibiu Tocmai mi-am deschis un PFA. Nu am lucrat niciodata deci nu am inca carte de munca. Unde trebuie sa imi fac? Ce acte sunt necesare? Multumesc. (vezi toată discuția)